Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στο Μαυρομμάτι Παμίσου

Συνέρρευσαν απόψε οι πιστοί πανηγυρίζον ξωκλήσι του, του Προφήτη Ηλία, όπου με ευλάβεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενόψει της αυριανής γιορτής.
Οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοιού παρευρέθηκαν στην εκκλησία τιμώντας τη χάρη τους.

Ο Προφήτης Ηλίας

Μια από τις μεγαλύτερες και πλέον εξέχουσες φυσιογνωμίες στην ιστορική διαδρομή της σωτηρίας τ

ου κόσμου, αποτελεί η προσωπικότητα του Αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Πρόκειται για τη μορφή εκείνη που συνδυάζει κρυστάλλινη καθαρότητα βίου και υψηλούς οραματισμούς, πνευματοφόρο διάκριση και καίοντα ζήλο για τη μαρτυρία του αληθινού Θεού μέσα στον θυελλώδη θρησκευτικό συγκριτισμό της εποχής του, που εξωθούσε τον άνθρωπο σε έναν ολέθριο αποπροσανατολισμό από την ουρανοδρόμο πορεία πρoς την αλήθεια.

Η ζωή του υπήρξε πράγματι ηλιολαμπής και σελασφόρος. Η εκκλησία εξεχόντως τον τιμά ως «ριζοτόμο της κακίας και φυτοκόμο αρετής» και υμνεί ως «δεύτερο πρόδρομο της παρουσίας Χριστού».

Ο Ναός του κτίζεται ψηλά όχι μόνο «γιατί του άρεσε να βρίσκεται στα ψηλά, αλλά κι επειδή γυρίζει με τ’ αμάξι του στον ουρανό». Διασώζει, δηλαδή, ο λαός στο πρόσωπο του Ηλία -επειδή αυτός δεν έλαβε πείρα θανάτου- την ελπίδα και προσδοκία της αναστάσεως την οποία ο Χριστός ανέδειξε σε αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που ήδη ενεργείται μέσα στην Εκκλησία.


Σχετικές αναρτήσεις

Μέσα σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Γ.Π.Σ. Πάμισου

admin2020

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσσήνη

admin2020

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies