Μεσσηνίας

Με πλήθος κόσμου και παλμό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Πέτρου Τατούλη και της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα

Π. Τατούλης: «Θα συνεργαστώ και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό της προσωπικό, αλλά ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων»
«Η πιο ισχυρή και πιο ανανεωμένη ομάδα της Νέας Πελοποννήσου εκφράζει την Νέα Εποχή της Συμπερίληψης και αφήνει τις παλιές λογικές των σκληρών παλαιοκομματικών λογικών εκεί που ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

Σε μια γιορτή των πολιτών για την Ισχυρή Μεσσηνία της επόμενης πενταετίας εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αφού ευχαρίστησε τον πατέρα Γεώργιο για την παρουσία του και αφού τελέσθηκε ο Αγιασμός, απηύθυνε κάλεσμα στους «Μεσσήνιους συμπατριώτες του προκειμένου με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει μαζί να προχωρήσουν στο φωτεινό μέλλον που τους αξίζει», που αξίζει σε «έναν τόπο εξαιρετικά προικισμένος» και στους ίδιους, ως ανθρώπους «με προγόνους δημιουργικούς και παιδιά μεγαλωμένα με προσδοκίες».

Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του, θυμίζοντας τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η Μεσσηνία από την εγκατάλειψη και την απομόνωση που βρέθηκε το 2010 και την επόμενη μέρα που μόνο ο ίδιος και η δυνατή ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί για άλμα ανάπτυξης και καλυτέρευσης του επιπέδου ζωής των πολιτών. «Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αναδομήσαμε ένα κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές και σε αυτήν την κατεύθυνση θα ολοκληρώσουμε το σύνολο της αναδόμησης του πλούσιου παράκτιου μετώπου της περιοχής μας. Ξυπνήσαμε έργα που κοιμούνταν για δεκαετίες από το Τζάνε – Καλαμάκι έως το Καλαμάτα – Κορώνη που παρά τα προβλήματα εμείς θα είμαστε αυτοί που και τα ξεκινήσαμε και θα τα ολοκληρώσουμε και άλλα που μετά από εμάς εγκαταλείφθηκαν πάλι όπως το Καλό Νερό- Τσακώνα Φτιάξαμε Κέντρα Υγείας για τους συμπολίτες μας, άλλα τα ετοιμάσαμε αλλά δεν προφτάσαμε, και σήμερα είναι η πρώτη μας δουλειά προκειμένου και η Ανατολική Πυλία να αποκτήσει πρόσβαση σε άμεσες υπηρεσίες υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Περιφερειάρχης και δεσμεύτηκε για άμεση ανάταση των μεγεθών της τουριστικής οικονομίας που τα τελευταία χρόνια σημείωσαν κάμψη εξαιτίας της αδυναμίας να ακολουθηθεί πετυχημένη και αποτελεσματική στρατηγική για τον τουρισμό. «Θα ξαναμεγαλώσει ο αριθμός των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και θα δοθεί νέα έμφαση στην εξωστρέφεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στη συνέχεια επεσήμανε τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και έθεσε το βασικό περίγραμμα του προγράμματος διακυβέρνησης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα Σαμαρά το οποίο αποπειράθηκε να εγκαταστήσει έναν υπάλληλο τους για περιφερειάρχη, αντικαθιστώντας ανοίκεια τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας όμως ότι «τα πράγματα όμως ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα. Δυσκολεύτηκαν στον δρόμο. Και όταν πια αναγκάστηκαν να αρθρώσουν δέκα γραμμές προγράμματος άρχισαν τα ψέματα τις κοροϊδίες και τις ασυναρτησίες. Μας είπαν δήθεν μέσα σε μια γραμμή ότι θα μεριμνήσουν προκειμένου οι επιδοτήσεις για τους επενδυτές να προκαταβάλλονται!!!!! Μα αυτό είναι απέναντι στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν συμβαίνει ποτέ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μας είπαν ότι θα καταργήσουν τα ανταποδοτικά τέλη. Μα, οι δήμοι τα εισπράττουν και όσα ελάχιστα εισπράττει η περιφέρεια πρέπει να αλλάξει με νόμο και να βρεθούν ισοδύναμα. Μας είπαν ότι θα φτιάξουν λέει διαδημοτικό σύνδεσμο με όλους τους Δήμους για την πολιτική προστασία. Μα, η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες εξήγγειλε ότι καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι οι διαδημοτικές συμπράξεις και οι σύνδεσμοι. Τα υπόλοιπα που μας είπαν για την χωροταξία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση χώρεσαν σε πέντε γραμμές και δεν αξίζει καθόλου να τα αναφέρει κανείς. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα. Χωρίς εμπειρία. Ήρθαν για την εξουσία. Και αυτό είναι το πιο παλιό, η πιο αναχρονιστική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι απόψεις σαν αυτές που εκφράζονται από τον κ. Βορίδη ότι επέλεξαν εκλεκτό υποψήφιο περιφερειάρχη για να διαχειριστούν μαζί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Τόνισε δε, ότι την εποχή που ήταν εκείνος βουλευτής είχε επιδείξει υψηλό πολιτικό πολιτισμό με τους συναδέλφους του και κανείς ποτέ δεν θα είχε διανοηθεί να απειλήσει πολίτες για το πώς θα ψηφίσουν.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο βασικό διακύβευμα των εκλογών, διερωτήθηκε «Ποιος μπορεί; Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι; Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης; Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος; Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον; Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς, να νοιώσει τα προβλήματα σας, να δώσει μπροστά και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας; Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη;»

Τέλος, ο κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε σε κάθε κατεύθυνση αφενός ότι, όπως έκανε και στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, θα συνεργαστεί και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό προσωπικό της, αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος, ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, ενώ έστειλε μήνυμα νίκης της πιο ισχυρής, σύγχρονης, ανανεωμένης και συμπεριληπτικής αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία εκπροσωπεί την νέα αντίληψη, την νέα εποχή την νεωτερικότητα που έχει επιβάλλει η κοινωνία για να προχωρήσει χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση σε ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα ζωής για όλους και κοινωνική συνοχή.
Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» παρέστησαν πλήθος πολιτών της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, ενώ το σύνθημα που επικράτησε ήταν η ανεπιτήδευτη και ειλικρινής ευχή «Καλή νίκη για όλους μας!»

Αναλυτικά η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στο παρακάτω

Φίλες και Φίλοι Μεσσήνιοι συμπατριώτες μου,

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ! Και θέλω να ξεκινήσω αυτήν εδώ την συνάντηση μας, με μια προσωπική μου κατάθεση ψυχής. Έχετε την τύχη να μένετε σε έναν τόπο εξαιρετικά προικισμένο. Με προγόνους ανθρώπους δημιουργικούς. Και παιδιά μεγαλωμένα με προσδοκίες. Ένοιωθα πάντοτε εδώ στην Καλαμάτα, αλλά και σε ολόκληρη την Μεσσηνία, ότι τούτος εδώ ο τόπος απευθύνει ένα διαρκές κάλεσμα. Ένα κάλεσμα εξωστρέφειας. Ένα κάλεσμα… κοσμοπολιτισμού. Όχι με την έννοια της χλιδής και του πλούτου. Αλλά υπό το πρίσμα της αυθεντικότητας και της υπεροχής ενός τόπου που έχει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

Και αυτή είναι η άποψή μου και δεν αλλάζει. Και ξεκινώ με αυτήν την διαπίστωση, την δική μου εξομολόγηση σε εσάς για να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω με καθαρές κουβέντες. Γνωρίζω ότι κάποιοι συνεχίζουν να σπέρνουν τον φόβο. Ένα σύστημα που θέλει να κάνει κουμάντο. Μια παρέα που νομίζει ότι επειδή οι πολίτες την περιέβαλαν με εμπιστοσύνη, μπορούν να κάνουν τα δικά τους αλισβερίσια πάνω σε αυτήν την αγάπη. Μια παλιά ιστορία, μια ιστορία διχασμού, τοξικότητας και πολιτικού οπαδισμού, μακριά από τις σύγχρονες, συμπεριληπτικές, προοδευτικές απόψεις της δικής μας  κοινωνίας που έχει σπάσει τα δεσμά και μπορεί ελεύθερη να πορεύεται στο δικό της μέλλον. Έχουμε όμως αφήσει αυτές τις παρέες και τις ιδέες οριστικά στο παρελθόν. Γνωρίζω καλά πως αισθάνεστε. Και σας λέω απερίφραστα να μην φοβάστε.

Αυτή είναι η δική σας ευκαιρία. Η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο σας. Και σας καλώ, όλους, όλες και όλους τους Μεσσήνιους συμπατριώτες μου να προχωρήσουμε μαζί με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που μας αξίζει σε ένα πολύ φωτεινό μέλλον. Το μέλλον της Νέας Πελοποννήσου.

Συμπολίτες μου,

Μαζί σε δύσκολες εποχές, καταφέραμε να κάνουμε την Πελοπόννησο και την Μεσσηνία ισχυρή και σημείο αναφοράς για τα εθνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Με έργα υποδομής, λιμάνια, δρόμους,  μαρίνες,  φράγματα,  έργα προστασίας των ακτών,  σχολεία,  αρδευτικά,  υποδομές ύδρευσης,  έργα πολιτισμού.  Ένα συνεκτικό πλέγμα έργων και δράσεων  που ο τόπος μας δεν είχε ξαναδεί ποτέ.  Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αναδομήσαμε ένα κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο  από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές  και σε αυτήν την κατεύθυνση θα ολοκληρώσουμε το σύνολο της αναδόμησης του πλούσιου παράκτιου μετώπου της περιοχής μας.  Ξυπνήσαμε έργα που κοιμούνταν για δεκαετίες  από το Τζάνε – Καλαμάκι  έως το Καλαμάτα – Κορώνη  που παρά τα προβλήματα  εμείς θα είμαστε αυτοί που και τα ξεκινήσαμε και θα τα ολοκληρώσουμε  και άλλα  που μετά από εμάς εγκαταλείφθηκαν πάλι  όπως το Καλό Νερό- Τσακώνα  Φτιάξαμε Κέντρα Υγείας για τους συμπολίτες μας, άλλα τα ετοιμάσαμε αλλά δεν προφτάσαμε, και σήμερα είναι η πρώτη μας δουλειά προκειμένου και η Ανατολική Πυλία να αποκτήσει πρόσβαση σε άμεσες υπηρεσίες υγείας.

Μαζί  σε δύσκολες εποχές  είδαμε στην Μεσσηνία  το κέντρο του κόσμου  και βγάλαμε την Μεσσηνία από τον αποκλεισμό και την απομόνωση. Με την «Μυθική Πελοπόννησο» να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο  δημιουργώντας έναν νέο δημοφιλή προορισμό  και μια δυναμική αναδυόμενη αγορά.  Με το Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των περιφερειακών αεροδρομίων  και με 29 νέες πτήσεις να φέρνουν την Καλαμάτα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού πτητικού ενδιαφέροντος. Με διεθνείς διοργανώσεις Βρετανών και Γερμανών εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας  και με την συνεχή διάδραση με τον ιδιωτικό τομέα,  όπως οι σύνδεσμοι ξενοδόχων,  η ΤΕΜΕΣ,  αλλά και με τον  δημόσιο τομέα  από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έως το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Με τις εξαγωγές των προϊόντων μας να αυξάνονται κατακόρυφα   και η Πελοπόννησος  από τις τελευταίες θέσεις στην χώρα  να φτάνει ανάμεσα στις πρώτες τρεις περιφέρειες.  Με χρηματοδοτικά εργαλεία που για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν:  στην διαχείριση απορριμμάτων  και στην κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου.

Με χρήματα και πόρους που βρήκαμε,  διεκδικήσαμε  και τελικά εξασφαλίσαμε  προκειμένου η Πελοπόννησος  όχι μόνο να σταθεί όρθια σε δύσκολους καιρούς,  αλλά και να καινοτομήσει και να πρωτοπορήσει.

Με πρόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό:  το ΑΕΠ ανέβηκε,  ενώ στην χώρα κατρακυλούσε,  η ανεργία μειώθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά  και η Πελοπόννησος  βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη των Περιφερειών,  αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σ’ αυτή την απαιτητική διαδρομή,  σε αυτόν τον αγώνα δρόμου,  κάναμε και λάθη  και υπήρξαν και φορές που δεν τολμήσαμε αρκετά.  Όμως παλέψαμε  και βγάλαμε το κάρο από τη λάσπη,  κάναμε άλμα πιο γρήγορο απ’ τη φθορά,  και σήμερα είμαστε πιο έμπειροι  και πιο αποφασισμένοι  όσο ποτέ άλλοτε.   

Τώρα  ανοίγεται μπροστά μας μια νέα μεγάλη πρόκληση,  ένας νέος δρόμος  σε μία Ελλάδα που παλεύει να ξεπεράσει τις κρίσεις της  και σε μια Ευρώπη που αλλάζει,  προσπαθώντας να κρατήσει το όραμα της ολοκλήρωσης ζωντανό.

Βγαίνουμε από μια οικονομική κρίση πιο ώριμοι  και μέσα μας πιο ισχυροί  και πιο βέβαιοι στην προσπάθειά μας να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό  και αισιόδοξο μέλλον.  Μακριά από τον τοξικό διχασμό  και τον άκρατο λαϊκισμό,  μακριά από αυταπάτες,  μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα,  μακριά από μικροκομματικές παθογένειες που μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία με τοξικότητα  και κλόνισαν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.

Βγαίνουμε μπροστά  αποφασισμένοι να διαλύσουμε αυτή τη σκόνη,  αυτή τη θολούρα που σκόπιμα δημιουργούν και επιδιώκουν κάποιοι,  για να μπορέσει να ανατείλει ο ήλιος μιας  πιο φωτεινής Πελοποννήσου.

Και το μέλλον της Πελοποννήσου πρέπει να είναι το μέλλον μίας περιφέρειας,    η οποία ξαναβρίσκει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι κρίσιμα και καθοριστικά  και εμείς θέλουμε μια ισχυρή Μεσσηνία  σε μια ισχυρή Ελλάδα:  Με νέες επενδύσεις.  Με Δουλειά για όλους  και αύξηση του εισοδήματος.  Με Κοινωνική Προστασία και συνοχή.  Με ποιότητα ζωής και ασφάλεια.

Την 1η Ιανουαρίου μπαίνουμε στα γραφεία μας και πιάνουμε δουλειά.  Η Πελοπόννησος δεν έχει δυνατότητα για άλλο χαμένο χρόνο.  Δεν μπορεί να αντέξει άλλα  …. Πειράματα!  Η Πελοπόννησος  πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια  σε ασφαλή νερά.  Μαζί ξεκινήσαμε.  Και μαζί συνεχίζουμε.

Φίλες και φίλοι μου,   

Είμαστε εδώ σήμερα για να σας πω επίσης πόσο περήφανος νοιώθω! Για την πιο Ισχυρή ομάδα από ποτέ,  την πιο ανανεωμένη ομάδα.  Την πιο συμπεριληπτική,  την πιο πολυσυλλεκτική παράταξη.   Την Παράταξη της Νέας Πελοποννήσου της Μεσσηνίας. Τα παλιά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου.  Οι Βετεράνοι μας.  Μέντορες των νέων αυτοδιοικητικών.  Που πήραν στην πλάτη τους κρίσιμα θέματα.  Που πετροβολήθηκαν σε ψηφοφορίες στο περιφερειακό συμβούλιο  για θέματα που πολεμήθηκαν διαχρονικά από όλες τις παρατάξεις και τα συμφέροντα.  Κι ας τρέχουν σήμερα όλοι να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια έργων που πέρασαν από τις αρρωστημένες συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας. Άνθρωποι,  συνεργάτες μου,  που γύρισαν την πλάτη στον διχασμό και την τοξικότητα,  πιστεύοντας ότι οι κοινωνίες πρέπει να περπατάνε ενωμένες στον δικό τους δρόμο  και ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώματα για να εκφράζει με δυνατή φωνή  όσες περισσότερες διαφορετικές φωνές πολιτών δύναται.  Και οι νέοι άνθρωποι δίπλα μας.  Που κάποιοι ήταν φίλοι μας  και υπηρετούσαν τα κοινά από άλλα μετερίζια.  Κάποιοι από εσάς  που δεν ήμασταν ποτέ μαζί,  αλλά αυτή η περίοδος  μας έκανε να μάθουμε ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι ενώνουν δυνάμεις  όπου και αν ιδεολογικά βρίσκονται.  Και κάποιοι,  αρκετοί,  που για πρώτη φορά αποφασίσατε να εγκαταλείψετε την ασφάλεια του κοινωνικού σας περίγυρου  και να διεκδικήσετε να γίνετε εκφραστές ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων.  Πολλές νέες και νέοι,  σαραντάρηδες,  πρόσωπα κύρους  με εμβέλεια στις τοπικές τους κοινωνίες και δεκαετίες πολύτιμων εμπειριών στο βιογραφικό τους,  επιχειρηματίες,  επιστήμονες, αγρότες,  παραγωγοί,  εξαγωγείς,  άνθρωποι του τουρισμού,  στελέχη της δημόσιας διοίκησης,  παιδιά που πρόσφατα τελείωσαν τις σπουδές τους,  πολύτεκνοι γονείς,  μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες.  Αυτοί όλοι και όλες  είμαστε ΕΜΕΙΣ.  Αυτή η Ισχυρή ομάδα είναι η νέα «Νέα Πελοπόννησος».  Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου.  Είμαι υπερήφανος για την καθεμιά  και τον καθένα από εσάς.  Και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα  μέσα από την καρδιά μου  για την παρουσία σας στο πλευρό μου,  για την συστράτευση σας σε έναν αγώνα που είναι από την αρχή κερδισμένος:  για τις αρχές  και τις αξίες  και τα ιδανικά που πιστεύει.  Και πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι.  Γιατί η συνύπαρξη μας είναι η έκφραση μιας προσωπικής μας απόφασης.  Μιας ελεύθερης απόφασης  ώριμων πολιτών που τους νοιάζει ο τόπος τους.  Τους νοιάζει η ζωή τους.  Το μέλλον των συνανθρώπων τους.  Δεν είναι η εντολή από κάποιο πολιτικό κέντρο.  Δεν είναι ένα προϊόν συμφωνίας.  Δεν είναι αλισβερίσι για μοίρασμα εξουσίας.  Και αυτό είναι που διακρίνει την  δική μας ομάδα.  Την ομάδα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.  Νίκης για την Μεσσηνία  Νίκη για την Πελοπόννησο και τους πολίτες.

Κυρίες και κύριοι, 

Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.  Τις κρίσιμες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου  που θα κρίνουν ΠΟΙΟΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ.    Τις εκλογές που κάποιοι πίστευαν  ότι θα ήταν μια βόλτα στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου . Πως θα ανέβαιναν με φόρα πάνω σε ένα κύμα που θα τους συμπαρέσυρε  από την άμμο του βυθού στον αφρό  χωρίς καμία προσπάθεια . Που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μια σοβαρή προγραμματική θέση. Που δεν γνωρίζουν κανένα πρόβλημα  και που δεν έχουν καμία διάθεση να μάθουν το πώς λύνεται. Και είναι πια σαφές  γιατί ήρθαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση:  Το ομολογούν οι ίδιοι.  Απερίφραστα. Το είπε ο κ. Βορίδης,  λέγοντας το εξαιρετικά επικίνδυνο  ότι ψάχνουν για περιφερειάρχη υπάλληλο  που να βρίσκεται σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης.  Το είχε πει έγκαιρα άλλωστε αυτό  και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας . Τα πράγματα όμως ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα  Δυσκολεύτηκαν στον δρόμο  Και όταν πια αναγκάστηκαν να αρθρώσουν δέκα γραμμές προγράμματος  άρχισαν τα ψέματα  τις κοροϊδίες και τις ασυναρτησίες. Μας είπαν δήθεν μέσα σε μια γραμμή ότι θα μεριμνήσουν προκειμένου οι επιδοτήσεις για τους επενδυτές ….. να  ….. προκαταβάλλονται!!!!!  Μα, αυτό,  είναι απέναντι στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν συμβαίνει ποτέ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα . Μας είπαν   ότι θα καταργήσουν τα ανταποδοτικά τέλη.  Μα,  οι δήμοι τα εισπράττουν και όσα ελάχιστα εισπράττει η περιφέρεια  πρέπει να αλλάξει με νόμο  και να βρεθούν ισοδύναμα… Μας είπαν   ότι θα φτιάξουν λέει διαδημοτικό σύνδεσμο με όλους τους Δήμους για την πολιτική προστασία. Μα…  η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες εξήγγειλε ότι καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου,  όπως είναι οι διαδημοτικές συμπράξεις και οι σύνδεσμοι…  Τα υπόλοιπα που μας είπαν για την χωροταξία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση χώρεσαν σε πέντε γραμμές και δεν αξίζει καθόλου να τα αναφέρει κανείς. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα. Χωρίς εμπειρία. Ήρθαν για την εξουσία. Και αυτό είναι το πιο παλιό,  η πιο αναχρονιστική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής. ΕΜΕΙΣ  ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ.  ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΕΙ!   ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Εμείς , πιστεύαμε πάντοτε στην Δημοκρατία και στην Πρόοδο.  Πιστεύαμε πάντοτε στο ουσιαστικό πρόγραμμα και στη δουλειά.  Το πρόγραμμα μας για την νέα περιφερειακή περίοδο είναι εδώ και καιρό δημόσια αναρτημένο.  Από την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων,  που θα αποτελέσει την βασική μας προτεραιότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια  και συναρτάται απόλυτα με την αντιμετώπιση των πλημμυρών.  Έως την ολοκληρωμένη περιφερειακή πολιτική για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο  και την λήψη μέτρων  αφενός για να κερδίσει αυτός ο κλάδος εξωστρέφεια με άμεσες επιδοτήσεις  και αφετέρου ανταγωνιστικότητα μέσω μείωσης στα κόστη της λειτουργίας των μονάδων  και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.  Από την λειτουργία ενός σύγχρονου οργανισμού διαχείρισης προορισμού,  που θα αποτελέσει το βασικό μας εργαλείο για την δημιουργία μιας σύνθετης και βιώσιμης τουριστικής οικονομίας  με σεβασμό στην πελοποννησιακή φύση και το ανθρωπογενές περιβάλλον.  Έως την μόχλευση κεφαλαίων για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα  που μέχρι σήμερα και για την επόμενη πενταετία  κάποιοι έχουν σχεδιάσει να χρηματοδοτηθεί με το αστείο ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ   και ο δικός μας στόχος είναι να αγγίξει τα 500 εκατομμύρια.  Από τα κεφάλαια για την καινοτομία  που σήμερα λιμνάζουν  και έχει έρθει η ώρα να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχουν δείξει τεράστια,  αλλά αναξιοποίητη εν πολλοίς δυναμική.  Έως την ψηφιακή περιφέρεια  που θέλουμε να ξεφύγει από την ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας  και να γίνει εργαλείο πολλαπλασιασμένης γνώσης,  διαχείρισης δεδομένων  και ενίσχυσης ευελιξίας  όλων των κοινωνικών και των οικονομικών διαδράσεων.  Από την κυκλική οικονομία  έως την υιοθέτηση ενεργειακής πολιτικής για την αυτονομία της περιφερειακής μας οικονομίας και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.  Από την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών μέσω της θεσμικής κατοχύρωσης των οικοσυστημάτων,  της δημιουργίας ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας τους  και της ενίσχυσης των ομάδων που τα προστατεύουν.  Έως την δημιουργία ενός εύρωστου κοινωνικού ταμείου,  που για πρώτη φορά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την πεπατημένη  με τα διάφορα προγράμματα  που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα εταιρειών  που λυμαίνονται αυτά τα κονδύλια,  αλλά θα διαθέσουμε αυτά τα 100 εκατομμύρια  στην ενίσχυση των οικογενειών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας,  στην αναστροφή της ερημοποίησης της πελοποννησιακής υπαίθρου μέσα από την παροχή κινήτρων για την μετεγκατάσταση,  στην παροχή βοήθειας σε οικογένειες με παιδιά  προκειμένου να αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας,  και βέβαια δημιουργώντας δομές για άτομα που χρήζουν βοήθεια,  είτε είναι ηλικιωμένοι,  είτε συμπολίτες μας με αναπηρία  δημιουργώντας υπηρεσίες φροντίδας για όσους την χρειάζονται,  ένταξης ή απασχόλησης δίπλα τους  και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα.

Μεσσήνιοι συμπολίτες μου, Πελοποννήσιοι συμπατριώτες μου,

Όλοι έχουμε μια πορεία πίσω μας λίγο πολύ γνωστή.  Η δική μου πορεία περπατήθηκε όλη στο φως.  Την γνωρίζουν οι πολίτες  και για αυτό,  είτε με ψηφίζουν, είτε όχι  αντιλαμβάνονται ότι αυτό που τους λέω κάθε φορά  αυτό είναι.  Προσωπικά προέρχομαι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας,  έχω υπάρξει βουλευτής της,  υφυπουργός της,  έχω στηρίξει σκληρά τις απόψεις μου  καθώς δεν ήμουν βουλευτής αφωνίας.  Και ως βουλευτής  σεβάστηκα τους συμπολίτες μου  από όποιον κομματικό χώρο και αν προέρχονταν!  Και υπηρέτησα  και εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου τότε  συνάδελφοι βουλευτές από όλα τα κόμματα  έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό πολιτισμό. Κανείς από εμάς τότε δεν θα σκεφτόταν ΠΟΤΕ να ξεστομίσει απειλές  όπως έκανε στην Σπάρτη ο κ. Βορίδης λέγοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει δεν είναι νεοδημοκράτης!!!  Τα βιβλιάρια κομματικής νομιμότητας να τα αφήσει στο δικό τους παρελθόν  – αυτού και της παρέας του  και οι απειλές αυτού του είδους  είναι πια για την κοινωνία κωμικοτραγικές και αποξενώνουν τους πολίτες από την πολιτική.  Βλάπτουν την κοινωνία.

Μπαίνοντας στην αυτοδιοίκηση  μίλησα εξαρχής για την ανάγκη  οι τοπικές «κυβερνήσεις» να είναι ανεξάρτητες,  πολυσυλλεκτικές  και ξεκάθαρα προοδευτικές  προκειμένου να μπορούν να εκφράζουν ει δυνατόν το σύνολο των πολιτών,  να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις,  αλλά να διεκδικούν κιόλας με μεγαλύτερη δύναμη για τις τοπικές τους κοινωνίες.

Και αυτό έκανα:  συνεργάστηκα με το ΠΑΣΟΚ και με την Νέα Δημοκρατία,  που με στήριξαν ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα,  και με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια,  παρά τις μάχες που δώσαμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.  Αλλά παρέμεινα πάντοτε αυτόνομος.  Δεν έγινα «υπάλληλος» κανενός κόμματος. Δεν έγινα ποτέ υπηρέτης συμφερόντων.

Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος των συνεργασιών,  των συγκλίσεων  με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο.  Των συμμαχιών που δεν κάνουν εκπτώσεις  αλλ’ αντιθέτως λειτουργούν προσθετικά  και συμπεριληπτικά στο δικό μας σχέδιο για την Πελοπόννησο του 2030.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος : Απέναντι μας σε αυτήν την αναμέτρηση δεν βάζουμε κανέναν.  Ούτε πρόσωπο,  ούτε πολιτικό φορέα.  Για αυτό δεν ασχολούμαστε με τους εκλογικούς μας αντιπάλους.  Όχι από έπαρση ή φυγομαχία  αλλά γιατί συνειδητά απέχουμε από την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο. Οι πολίτες έχουν κουραστεί. Εσείς έχετε κουραστεί. Και αντιλαμβάνεστε περισσότερα πράγματα πια,  αφού ό,τι επιχειρήθηκε εναντίον μου το 2019,  έγινε και σήμερα εναντίον του σημερινού περιφερειάρχη  του Παναγιώτη Νίκα  και είναι πολύ καθαρό πια  τι δεν τους άρεσε σε εμάς  και τι ψάχνουν. Απέναντι μας  έχουμε νοοτροπίες,  αντιλήψεις,  στερεότυπα άλλων εποχών  που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε  ότι έτσι είναι τα πράγματα,  ότι θα πρέπει η Πελοπόννησος να ζει φτωχά.  Με τα περισσεύματα.  Ότι θα πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα και να μη μιλάμε.  Ότι η πολιτική είναι διανομή κονδυλίων για λίγους και εκλεκτούς και μπίζνες για τα funds.

Γιατί εκείνοι  Θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή . Πτωχή, που θα την κυβερνούν οι πλούσιοι πτωχοί….

Οι πολίτες πριν από τρεις περίπου μήνες ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Μια επιλογή απόλυτα σεβαστή για εμάς.  Με την κυβέρνηση του οποίου και θα συνεργαστώ . Όχι ως υπηρετικό της προσωπικό, αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος.  Ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου.  Ως Περιφερειάρχης όλων των Μεσσήνιων και των Πελοποννησίων. Και όχι ως υπάλληλος του Αντώνη Σαμαρά.

Φίλες και φίλοι,

Υπάρχει ένα καθαρό διακύβευμα.  Που πρέπει να απαντηθεί.  Με τρόπο καθαρό και ξάστερο.  Υπάρχει ένα και μόνο ερώτημα  και τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικά  και ψεύτικα:  Λοιπόν,   Ποιος μπορεί;   Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι;  Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης;  Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού  που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος;  Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον;  Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς,  να νοιώσει τα προβλήματα σας,  να δώσει μπροστά  και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας;  Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη; Ποιος μπορεί λοιπόν….

Και μετά….

Γιατί εμείς;  Γιατί η «Νέα Πελοπόννησος»;

Γιατί εμείς  γνωριζόμαστε χρόνια με τα μικρά μας ονόματα.  Γιατί νοιώθουμε ασφάλεια μεταξύ μας.  Γιατί έχουν σφιχτεί οι καρδιές μας με τα ίδια βιώματα  και έχουμε μοιραστεί και χαμόγελα και χαρές.  Γιατί οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε ειλικρινείς  και δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.  Γιατί μιλάμε μεταξύ μας,  χωρίς να χρειαζόμαστε μεσολαβητές.   Γιατί έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με καθαρά προοδευτικό  και κοινωνικό πρόσημο.  Γιατί έχουμε την εμπειρία   και την βαθιά γνώση  Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε ότι  όσα διατυπώνουμε θα υλοποιηθούν,  όπως έγινε και στο παρελθόν . Γιατί πιστεύουμε στην συμπερίληψη  και την κοινωνική αναζωογόνηση που αυτή φέρνει . Γιατί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση  και μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν τόπο που θα μπορούμε να ζούμε εμείς  και που θα δίνει στα παιδιά αυτού του τόπου ευκαιρίες,  προοπτική  και την εξέλιξη που αξίζει σε αυτά  και στις θυσίες των γονιών τους.  Στα δικά σας παιδιά.  Για τις δικές σας θυσίες.   Για να μείνει κανείς και καμία πια πίσω

 

 

 

 

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ είναι εδώ,  πιο Ανανεωμένη από ποτέ , πιο  Ισχυρή από ποτέ,  πιο Συμπεριληπτική από ποτέ   με την πιο δυνατή ομάδα από την Μεσσηνία

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για το μέλλον μας.  Το μέλλον του τόπου μας  και των νέων ανθρώπων που θέλουμε να κρατήσουμε σε αυτόν.

Γνωρίζουμε  και μπορούμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη.  Και αυτό μπορώ να το εγγυηθώ προσωπικά.

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί  την Πελοπόννησο του 2030.  Έναν τόπο που θα θέλεις να ζεις και να δημιουργείς.

….

 

Τώρα θέλω να σας παρουσιάσω την πιο ισχυρή ομάδα της Μεσσηνίας!

Και χειροκροτήστε την δυνατά!

Είναι η ομάδα της νίκης της Μεσσηνίας!

Είναι η ομάδα νίκης της Πελοποννήσου!

Είναι η δική σας ομάδα….

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies