ΚορίνθουΜεσσηνίας

Με το νέο νόμο οι δήμοι να εισπράττουν με αναγκαστικά μέτρα οφειλές ακόμη και 50 ευρώ

Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.
Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η είσπραξη των εσόδων για οφειλές άνω των 50 €, οι Δήμοι υποχρεούνται στη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμούς οι πολίτες.
Εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων.
Οι Δήμοι παρέχουν στους δημότες τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του Ν. 4646/2019. Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.

Ξεκινούν με το νέο νόμο οι δήμοι να μαζεύουν με αναγκαστικά μέτρα οφειλές ακόμη και 50 ευρώ

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Περισσότερες ευκαιρίες για κάθε παιδί, μεγαλύτερη στήριξη για κάθε οικογένεια» – Voucher 4,1 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Ερώτηση του Μίλτου Χρυσομάλλη για τη δημιουργία διαρκούς χρηματοδοτικού εργαλείου για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies