ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Μητσοτάκης για Δ. Πτωχό: Κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση.

“Θέλησα να βρεθώ κοντά σας σήμερα όχι μόνο για να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την Πελοπόννησο αλλά και για να ευχαριστήσω έναν άξιο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην περιοχή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα θα ήθελα να ενθαρρύνω ένα νέο, άξιο στέλεχος τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου” τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Δεν το έχω κρύψει: θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη. Όχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο. Αυτόν τον βάψαμε γαλάζιο δύο φορές στις εκλογές του Ιουνίου και του Ιουλίου. Αλλά για ένα απλό και πρακτικό λόγο: Γιατί θέλουμε ανθρώπους να συμμερίζονται το όραμά μας, να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες και εμείς αρωγοί στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στην περιφέρεια” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας: “Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση“.

“Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός “έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών“.

Τέλος, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε “ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης”.

Εξάλλου, σημείωσε ότι “σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική, όπως είναι και η Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον“.

“Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δημήτρης Πτωχός: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα

Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη “να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας” και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

“Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα” είπε.

Επισήμανε επίσης ότι “όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!”.

Τόνισε ότι “πρέπει να μείνει πίσω το παλιό” και να ξεχαστούν οι “τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες” και προσέθεσε: “Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα“.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies