UncategorizedΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ Επανέρχεται σταδιακά το ηλεκτρικό ρεύμα – Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στον υποσταθμό στον Ασπρόπυργο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπου αργά το βράδυ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον Ασπρόπυργο. Σταδιακά επανέρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ασπροπύργου είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε το κέντρο της Αθήνας, τα δυτικά και νότια προάστια της Αττικής και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

 

Πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής των Νεοκτίστων, όπου βρίσκεται ο υποσταθμός, είναι ανάστατοι, αφού η φωτιά έχε ξεσπάσει δίπλα σε μια βιομηχανική περιοχή που υπάρχουν διυλιστήρια και συνεχίζει να καίει. Μάλιστα, στον υποσταθμό έγινε μια μεγάλη έκρηξη σε μετασχηματιστή.

Σχεδόν στο 70% της Αττικής , αλλά και εκταταμενες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Κορινθία, η Αρκαδία,  η Μεσσηνία και η Αργολίδα, σημειώθηκαν επίσης διακοπές ρεύματος.

Η Ακρόπολη βυθίστηκε στο σκοτάδι για αρκετά λεπτά, ενώ σε άλλες περιοχές της Αθήνας, το σκοτάδι ήταν απόλυτο.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη για φυτεία 135- δενδρύλλια κάνναβης

admin2020

Με λαμπρότητα εορτάστικε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής Μαυρομάτι Πάμισου

admin2020

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Μεσσήνη !!!

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies