Συγκεκριμένα αναφέρει:
Προσήλθαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση επί του περιεχομένου της μελέτης. Περιμέναμε τουλάχιστον να ενημερωθούμε κατά την παρουσίαση της μελέτης από τους μελετητές. Τέτοια παρουσίαση δεν έγινε.
Μας ανακοινώθηκε απλώς ότι η μελέτη έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την Αρχαιολογία και ότι είναι μία βελτιωμένη πρόταση της προηγούμενης μελέτης που η δημοτική αρχή είχε παρατύπως εγκρίνει.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν εντολών, φρόντισε να αποβάλει από την αίθουσα τους δημοσιογράφους με πρόσχημα τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ όλοι είχαμε συμφωνήσει να παρευρίσκονται τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις. Στην αίθουσα παρέμεινε μόνο ο «σύμβουλος» – δημοσιογράφος του Δήμαρχου.
Ενώ στην ημερήσια διάταξη το θέμα προέβλεπε συζήτηση και προτάσεις επι της μελέτης, με μία πραξικομματικού τύπου απόφαση, η συζήτηση μετατράπηκε ξαφνικά σε έγκριση της υπάρχουσας μελέτης. Η μελέτη είχε ήδη εγκριθεί από τις υπηρεσίες με κατεπείγοντα τρόπο και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και διόρθωση λαθών.
Κανένας από τους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας δεν τοποθετήθηκε επι της μελέτης και δεν έκφρασε οποιοδήποτε προβληματισμό. Αφού δεν είχαν γνώση της μελέτης, απλώς ψήφισαν.
Ο Δήμαρχος πήρε την ευθύνη για την έγκριση και την εφαρμογή της μελέτης. Στην «καισαρικού τύπου» ομιλία του το θεώρησε έργο πνοής για την πόλη και έκφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός του Ναυπλίου θα τον ευγνωμονεί.
Έκφρασε την άποψη ότι αυτοί που λένε ότι ενδιαφέρονται για το πάρκο και επιμένουν ότι πρέπει να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του, είναι γραφικοί. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και έλλειψη προτάσεων, τη στιγμή που ο ίδιος με την διαδικασία που επέβαλε δε μας επέτρεψε να κάνουμε προτάσεις.
Τέλος η μελέτη εγκρίθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.
Η εφαρμογή αυτής της μελέτης αλλοιώνει το χαρακτήρα του πάρκου, γιατί αφαιρεί 380m2 πράσινο και τα μετατρέπει σε τσιμέντο –κερκίδες.
και η ανακοίνωση καταλήγει:
Το πάρκο Κολοκοτρώνη αποτελεί αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά, είναι ανάγκη να προστατευτεί και να αναδειχτεί ως πνεύμονας ζωής για την πόλη του Ναυπλίου.
πηγή: fb