ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Να πληρώσει το γερμανικό κράτος τις επανορθώσεις – πολεμικές αποζημιώσεις

Να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από το γερμανικό κράτος την αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας, καλεί η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης που τιμάμε, φέτος, την επέτειο του λαϊκού “ΟΧΙ” και την επέτειο από τα 80 χρόνια της ίδρυσης του ΕΑΜ που απελευθέρωσε τη χώρα καθώς και τα 75 χρόνια της ίδρυσης του ΔΣΕ, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει και να διεκδικήσει από τη Γερμανία με συγκεκριμένες πράξεις να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

 

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -και με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας- δηλώνουμε και διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, μαζί με όλο το λαό μας, με το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ που υπήρξε οργανωτής, ψυχή και καθοδηγητικός νους της ΕΑΜικής Αντίστασης την περίοδο της Κατοχής διεκδικώντας να πληρωθούν οι Γερμανικές Επανορθώσεις – πολεμικές αποζημιώσεις. Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που διεκδικεί αυτό το δίκαιο αίτημα του λαού μας».

 

Και συμπληρώνει ότι:

 

«Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στη χώρα μας συμβολικά ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης όπως πασχίζουν με το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, “το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”, διάφορα προγράμματα παρέμβασης του Γερμανικού κράτους σε συμφωνία με τις ελληνικές κυβερνήσεις ακόμη και σε σχολεία, όπως το “Μνήμες Κατοχής για την Ελλάδα” εντασσόμενα στην αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

 

Επιδιώκουν να περάσει στη λήθη η ναζιστική εγκληματική δράση κατά του λαού μας από κοινού με τους δωσίλογους και τους αστούς που πλούτιζαν ενώ ο λαός πέθαινε από την πείνα στην περίοδο της κατοχής. Όλοι μαζί τσάκιζαν πολύμορφα και ένοπλα, το λαό και τη νεολαία που σύσσωμοι πολεμούσαν αντιστεκόμενοι στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του για την απελευθέρωση της πατρίδας, όταν οι αστοί την εγκατέλειπαν. Και ας μιλούν σήμερα τα αστικά πολιτικά κόμματα για την τότε “εθνική” τάχα “ομοψυχία” που χρειάζεται και σήμερα για να υποτάσσουν το λαό στην πολιτική της εκμετάλλευσης, της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που εμπλέκει την Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη δράση με τη μετατροπή της χώρας μας σε ευρωατλαντικό ορμητήριο ενάντια σε άλλες χώρες και λαούς, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τις πρόσφατες πολεμικές Συμφωνίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία.

 

Την ίδια ώρα προκαλεί τον ελληνικό λαό η άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής, να απαιτήσει και να διεκδικήσει από τη Γερμανία με συγκεκριμένες πράξεις το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για να πληρώσει το Γερμανικό κράτος τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά στην Ελλάδα και που έχουν, επίσημα, κατακυρωθεί στη χώρα μας μέσα από διεθνείς διασκέψεις (Λονδίνο – Παρίσι). Αποζημιώσεις για τα τρομερά εγκλήματα των ναζί κατά του λαού μας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στις υποδομές, την κλοπή πλούτου του ελληνικού λαού και με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας. Έχουν απόλυτα την πολιτική ευθύνη για την εμμονή της γερμανικής κυβέρνησης στην άρνησή της να πληρώσει ως οφείλει τις γερμανικές Επανορθώσεις – πολεμικές αποζημιώσεις, ζήτημα που αποτελεί επίσης πρόκληση για το λαό μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική της άρνησης και να διεκδικήσει εδώ και τώρα στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες προς τη γερμανική κυβέρνηση και το Γερμανικό κράτος τις οφειλόμενες πολεμικές Επανορθώσεις – αποζημιώσεις».

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies