ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Για μία ακόμα φορά η περιοχή από το Ξυλόκαστρο μέχρι τη Λυκοποριά και ιδίως η περιοχή του Καμαρίου, γλίτωσε παρά τρίχα από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά το τριήμερο μεγάλου Σαββάτου, Κυριακής του Πάσχα και Δευτέρας του Πάσχα.

Το γεγονός της κατάληψης των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, δημιουργεί σχεδόν κάθε μέρα και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, τρομερό κίνδυνο για τους πεζούς, οι οποίοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής Οδού, αλλά κυρίως δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τα μωρά, τα παιδιά και τους γονείς τους που δεν ξέρουν πως να διασχίσουν την περιοχή και αγωνιούν κάθε στιγμή.

Το πρωί του μεγάλου Σαββάτου, πραγματικά χάρη στη θεϊκή επέμβαση δεν υπήρξε σίγουρα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, όταν μητέρα αναγκάστηκε να κατέβει στο οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου στο Κάτω Λουτρο και για ελάχιστα εκατοστά γλίτωσε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως μας είπαν, έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στον Δήμο Ξυλοκάστρου, στην περιφέρεια Κορινθίας και στην τροχαία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου.

Όπως μας τόνισαν, κάτοικοι που έχουν χώρους στάθμευσης στις κατοικίες τους, επιλέγουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι πεζοί και ιδιαίτερα τα ανήλικα παιδιά σε κίνδυνο θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η κατάσταση προκύπτει ανάγλυφα από το φωτορεπορτάζ που κάναμε και ελπίζουμε επιτέλους να υπάρξει η αντίδραση των αρμοδίων αρχών…