ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ξυλόκαστρο θα ελεγχθεί πειθαρχικά ο δήμαρχος για το περιστατικό της αδικοχαμένης εργαζόμενης

Μετά την σημερινή απεργία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ- ΟΤΑ, η τελευταία ανακοίνωσε:

Μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, την πετυχημένη συγκέντρωση των εργαζόμενων την πορεία που έφτασε στην Βουλή και την συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, σας ενημερώνουμε ότι:

Τέθηκαν με ΥΠΟΜΝΗΜΑ, αλλά και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία, τα Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο.

 

Μετά την συζήτηση που έγινε σχετικά με το δυστύχημα (του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) ο Υπουργός μας δήλωσε ξεκάθαρα ότι, έχει δοθεί εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία έχει κληθεί η Δημοτική Αρχή για να απολογηθεί σχετικά με το δυστύχημα, για τα Μέτρα προστασίας και την ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης θα ελεγχθεί για πιθανή αμελή συμπεριφορά σχετικά με το δυστύχημα, του έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία και φυσικά θα ελεγχθεί Πειθαρχικά.

 

Τώρα όσον αφορά τις προτάσεις μας σχετικά με τα Μέτρα προστασίας αλλά και το υφιστάμενο πλαίσιο που υπάρχει δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί άμεσα από Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι για να δούμε τα τρωτά σημεία της υπάρχουσας Νομοθεσίας.

 

Ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό, η δημιουργία (παρατηρητηρίου) για την καταγραφή όλων των ατυχημάτων στους ΟΤΑ.

Σχετικές αναρτήσεις

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

admin2020

Καταπολέμηση κουνουπιών : Ένταξη πράξης προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Η εποχή μας απαιτεί στενή συνεργασία όλων των επιπέδων Διοίκησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies