ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ξυλόκαστρο: μεγάλο αποχετευτικό έργο 31 εκατ. ευρώ

Ένα μεγάλο αποχετευτικό έργο άνω των 30 εκατ. ευρώ βγαίνει σε δημοπράτηση στο Ξυλόκαστρο. Πιο συγκεκριμένα ξεκινά ο διαγωνισμός για το αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων στην Ευρωστίνη αλλά και την επέκταση του της εγκατάστασης της επεξεργασίας λυμάτων Ξυλοκάστρου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 31,3 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 25,28 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 60 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν η εργολαβία συμβασιοποιηθεί το 2024, τότε θα ολοκληρωθεί το 2029.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων» και είναι εγγεγραμμένο του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η δαπάνη της λειτουργίας καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Αντικείμενο της  σύμβασης είναι τα πρωτεύοντα αποχετευτικά έργα της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από τα όρια του οικισμού Λουτρό ως Μαύρα Λιθάρια και με ορισμένα πρόσθετα δευτερεύοντα δίκτυα (οικισμού Δερβενίου & Στομίου) καθώς και την κατασκευή των έργων επέκτασης καθώς και την κατασκευή των έργων επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Ξυλοκάστρου και της εκτέλεσης της Υπηρεσίας κανονικής λειτουργίας της ΕΕΛ για τρία (3) έτη με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα τρία (3) έτη.

Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 499,62kW, με την ενσωμάτωση και θέση σε λειτουργία του.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies