Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Παρακολουθήστε απευθείας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Στην παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη για τον καθορισμό των πρωτοκόλλων και των λεπτομερειών εφαρμογής των συγκεκριμένων διευκολύνσεων. Ο Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και μάλιστα είχε συστήσει “υπομονή έως την ερχόμενη εβδομάδα”.

Ακόμη μια “ανάσα” ελευθερίας δίνει η κυβέρνηση στους νέους κάτω των 25 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από σήμερα με την πρώτη δόση του εμβολίου που θα κάνουν οι νέοι θα αποκτούν μια προπληρωμένη κράτα ύψους 150 ευρώ . Αυτή θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία και είσοδο σε χώρους πολιτισμού, θέατρα, συναυλίες, μουσεία. Η διαδικασία θα είναι απλή και η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ τους. Θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της.