ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία πρέπει να αναζητηθούν στην κοινωνία …

…σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» το πρωί της Δευτέρας.

 

Υπογράμμισε ότι οι γονείς δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στη βία, τονίζοντας ότι η κοινωνική ζωή, οι αξίες και τα πρότυπα που δίνει η σημερινή κοινωνία στους νέους είναι οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία.

 

Όπως εξήγησε, την ώρα που η κοινωνία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στη βία, όπως η φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια, οι ενδοοικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές, μειώνονται τα μαθήματα που βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών και μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, όπως τα καλλιτεχνικά, η θεατρική αγωγή και άλλα.

 

Σημείωσε ότι για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας σε μια κοινωνία που έχει συνθετικό στοιχείο τη βία, είναι δύσκολο. Είναι δυνατόν όμως να προληφθεί και το γονεϊκό κίνημα έχει συγκροτημένο πλαίσιο αιτημάτων με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Σχετικές αναρτήσεις

«Αίτημα ανάληψης πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργαζόμενους της FTI στην Ελλάδα»

admin2020

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies