Ειδησούλες

Οι φοιτητές ιατρικής καλούν σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του κορωνοιού

 

 

 

Οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής απευθύνουν κάλεσμα στα μεγάλα έτη και τους πρόσφατους απόφοιτους να συμβάλουν με τις γνώσεις και την όποια πείρα έχουν στον τιτάνιο αγώνα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και να βάλουν με οργανωμένο τρόπο και όχι ατομικά, με σπασμωδικές κινήσεις, το δικό τους λιθαράκι στην υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

Κάλεσμα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, καθώς και όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουν με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις -θεωρητικές και πρακτικές- και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουν, στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ σημειώνει:

«Δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας στη χώρα μας. Ξέρουμε καλά ότι τα δημόσια νοσοκομεία “πάσχουν” από τη χρόνια υποστελέχωση, αφού τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό φτάνουν τις 30.000, ενώ η ΠΦΥ είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έχουμε διάθεση να συμβάλουμε πλάι στους εργαζόμενους υγειονομικούς. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη πάρει τα σωματεία τους, η ΟΕΝΓΕ, καθώς και την πρωτοβουλία συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων γιατρών που θέτουν τις υπηρεσίες τους, απαιτώντας να ενταχθούν στο σχεδιασμό μαζί με τους μισθωτούς συναδέλφους τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/NnBkL9na8SpjpdY66 – Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6986941685 (Στέφανος Κότο, Πρόεδρος ΣΦΙΑΠΘ), 6971736137 (Δημήτρης Ταξίδης, μέλος ΔΣ ΣΦΙΑΠΘ).

Επίσης, ο  Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας καλεί «κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο – 5ο – 6ο έτος, όσους βρίσκονται επί πτυχίο, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο». Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, αριθμό μητρώου και την Παθολογική κλινική στην οποία έχει ασκηθεί στο εξής email: sfia.grlamprakis@gmail.com και θα ενημερωθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Σημειώνεται επίσης ότι οι πεμπτοετείς φοιτητές χρειάζεται να αναφέρουν επιπλέον την Πνευμονολιγική κλινική και την κλινική Εντατικής Θεραπείας στην οποία έχουν ασκηθεί.

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Ενώ αντίστοιχο ψήφισμα θα κατατεθεί από τους εκλεγμένους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών της Ιατρικής.

Πηγή: imerodromos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies