Μεσσηνίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΓΙΑΛΟΒΑ

Με έργα ασφαλτόστρωσης ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης του δρόμου Πύλα-Γιάλοβα.

Στη συγκεκριμένη δημοτική οδό είχε προκληθεί μερική κατάρρευση πρανούς, μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις στις αρχές του έτους 2019, με συνέπεια την διακοπή της κυκλοφορίας. Ακολούθησε η διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων και η εκπόνηση μελέτης από ειδικό Γεωλόγο-Γεωτεχνικό μηχανικό, η οποία προέβλεπε την πλήρη αποκατάσταση του πρανούς και της ασφαλούς κυκλοφορίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Οκτώβρη. Το έργο αποκατάστασης αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωτεχνικά έργο, μοναδικό στην περιοχή, αφού προβλέπει κατασκευή οπλισμένου επιχώματος ύψους μεγαλύτερου των 6 μέτρων, σε συνδυασμό με συρματοκιβώτια, διευθέτηση υδάτων και οδοστρωσία, τα οποία με τη σειρά τους απαιτούσαν προσεκτική μεθοδολογία, κατασκευή και τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε: «Καταφέραμε, δουλεύοντας συντονισμένα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να ολοκληρώσουμε με επιτυχία ένα έργο πρόκληση. Ευχαριστώ τα στελέχη του Δήμου μας που εργάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αλλά και τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία που επέδειξαν, μέχρι την παράδοση του έργου».

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies