ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΟΛΙΓΩΡΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΗΡΙΑ

όπως καταγγέλλει το ΙΝΚΑ Κορινθίας ο δήμος κορινθίων δεν αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο εγγράφων που αφορούν σε επικίνδυνα κτίρια και μπλέκει αρμόδιες υπηρεσίες:

1. Μετά από εκτενή δημοσιεύματα στα social media για επικινδυνότητα κτιρίου στην περιοχή καλάμια Κορίνθου, παρεμβήκαμε στον αρμόδιο Δήμο Κορινθίων, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες που τα συνόδευαν, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν επιδεικνύει την δέουσα προσοχή για αυτό ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα ιδίως για τα παιδιά.

2. Με έγγραφό της, η υπηρεσία δόμησης του δήμου μας ανέφερε ότι δεν διαπίστωσε επικινδυνότητα του κτηρίου.

3. Στο έγγραφο που είχαμε αποστείλει στο δήμο ουδέν αναφέραμε για έλλειψη στατικότητας του κτιρίου, αλλά για εγκατάλειψη του που αφ’ενός διευκολύνει την πρόσβαση στο εσωτερικό του, αφ’ ετέρου υπάρχουν σπασμένοι υαλοπίνακες στην πρόσοψη του (βλ φωτογραφίες) που αποτελούν πηγή κινδύνου, τόσο για ανήλικους (κυρίως), όσο και για ενήλικες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν αρμόδια η υπηρεσία που μας απήντησε, αλλά αρμόδια ήταν η υπηρεσία καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος αυτής, ως και ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας.

4. Με βάση τα παραπάνω και αφού επαινέσουμε την αμεσότητα της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Κορινθίων, καλέσαμε τον Δήμο κορινθίων να ενεργήσει τα νόμιμα άμεσα και να μην ολιγωρεί ανεπίτρεπτα.

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη και Ομιλία στο Γυμνάσιο Βέλου

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΕ

admin2020

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα της γνωμοδοτικής επιτροπής για τον τουρισμό

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies