Μεσσηνίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τη διανομή κορινθιακής σταφίδας στα Σχολεία της περιοχής του ξεκινάει άμεσα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και τη διάθεση του ποσού των 10.500 ευρώ, για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ένωση Μεσσηνίας, προκειμένου να διανεμηθεί στους μαθητές των Σχολείων της επικράτειάς του.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος τόνισε: “Ο στόχος της απόφασης μας είναι διττός, πρώτον δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να γευτούν και να γνωρίσουν τη μεγάλη διατροφική αξία της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, που είναι Μεσσηνιακής παραγωγής, με απώτερο σκοπό να την εντάξουν στη διατροφή τους διαχρονικά. Παράλληλα όμως, με την κίνηση αυτή ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ένωσης Μεσσηνίας προκειμένου να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες του αδιάθετου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος Δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής αδιάθετης σταφίδας, γεγονός που αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς για να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και το καλό παράδειγμα σε άλλους Δήμους ή Φορείς να πράξουν αναλόγως.

Σχετικές αναρτήσεις

Live :Ημιτελικό του Κυπέλλου Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

admin2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

admin2020

Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies