Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για πλημμυροπαθείς και νέες ταυτότητες

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για πλημμυροπαθείς και νέες ταυτότητες
Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», για την δοκιμασία των πλημμυρών στην Θεσσαλία, καθώς και για τo επίκαιρο θέμα των νέων ταυτοτήτων.
Ερωτηθείς για την βοήθεια της Εκκλησίας προς τους πλημμυροπαθείς ο κ. Χρυσόστομος τόνισε, πως η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και οι κατά τόπους Μητροπόλεις έχουν συνδράμει με κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και νερό, μέσω των δομών τους, αλλά και ενός δικτύου εθελοντών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες. Συνάμα ενημέρωσε ότι η Μητρόπολη Μεσσηνίας, ήδη απέστειλε 15 τόνους νερό προς τις πληγείσες περιοχές.
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Μητροπολιτών που έχουν υποστεί καταστροφές οι περιοχές τους, ώστε να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων, αλλά και να τους στηρίξουν πνευματικά και ψυχικά.
Όσον αφορά το θέμα των ζημιών ο Μητροπολίτης, υποστήριξε ότι θα πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει τον κοινωνικό της ρόλο, μέσα από ενέργειες αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτημα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τις νέες ταυτότητες, ξεκαθάρισε ότι η Ιερά Σύνοδος με ένα κείμενο ξεκάθαρο και ρεαλιστικό, τοποθετήθηκε για την στάση της απέναντι στο θέμα των ταυτοτήτων. «Το ζήτημα δεν είναι ούτε θεολογικό, ούτε εκκλησιολογικό, ούτε εκκλησιαστικό αλλά ούτε και θέμα που έχει να κάνει με την πίστη των ανθρώπων. Η νέα ταυτότητα αποτελεί δημόσιο έγγραφο και το κράτος είναι αυτό που ορίζει ποια θα είναι η μορφή της, αλλά και η λειτουργία της. Η Εκκλησία δεν έχει λόγο να πεί τίποτα. Εάν υπάρχουν προβλήματα προσωπικών δεδομένων και ατομικών ελευθεριών, δεν είναι θέμα της Εκκλησίας να τα λύσει», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Τέλος, καταδίκασε την εκκοσμικευμένη χρήση των ιερών συμβόλων για πολιτικούς και κομματικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι έχουμε χάσει το στίγμα μας και την πορεία μας. «Υπάρχουν κάποια πολιτικά μορφώματα, που από την εποχή της πανδημίας χρησιμοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, για να εδραιωθούν στην πολιτική ζωή της χώρας», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Σχετικές αναρτήσεις

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΕ

admin2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies