Μεσσηνίας

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
* Σήμερα (9-6-2023) δικάζονται στο Μονομελές Πλημ/κείο Καλαμάτας οκτώ (8) κάτοικοι της Αλαγονίας, διότι «ως ιδιοκτήτες οικιών που κρίθηκαν ετοιμόρροπες και επικίνδυνες, λόγω των καθιζήσεων του εδάφους από έντονες βροχοπτώσεις τον χειμώνα του 2019 με πρόθεση δεν προέβησαν στις απαραίτητες εργασίες αποτροπής περαιτέρω καθίζησης και δεν απέτρεψαν κοινό κίνδυνο» (!).

* Πρόκειται για μία υπόθεση απίστευτης γραφειοκρατίας και αμελούς συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, την οποία «πληρώνουν» άδικα οι οκτώ (8) άνθρωποι που καταστράφηκαν τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα:

– Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε Υπουργό Αλέξη Χαρίτση, εκτός από το κονδύλιο των 3 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας στα Αλαγονιακά χωριά (2018), δόθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 400 χιλ. ευρώ, για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία τον χειμώνα του 2019 ιδίως στην Τ.Κ. Αλαγονίας.

– Ειδικά για τις ζημιές κατοικιών στο χωριό, που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για «Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στους ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστηκαν ζημιές από τις κατολισθήσεις». Με αυτή την ΚΥΑ καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η προθεσμία των ιδιοκτητών κτιρίων να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ) για έλεγχο και εν συνεχεία να εκταμιευτούν τα χρήματα για επισκευή – ανακατασκευή των οικιών.

– Προϋπόθεση όμως για όλα τα παραπάνω ήταν, ο Δήμος να οριοθετήσει με τοπογραφικό διάγραμμα την περιοχή που είχε υποστεί κατολισθήσεις, ώστε να είναι δυνατή η διαπίστωση ότι τα πληγέντα κτίρια βρίσκονταν εντός της συγκεκριμένης περιοχής. Ωστόσο η οριοθέτηση αυτή δεν έγινε ποτέ, με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις τότε συνεχείς οχλήσεις μας! Η αδράνεια αυτή είχε διπλή συνέπεια για τους ιδιοκτήτες: Να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση των κατεστραμμένων σπιτιών τους και να βρίσκονται κατηγορούμενοι, χωρίς να έχουν ευθύνη.

– Παρά την απαράδεκτη αδράνεια των αρμοδίων φορέων επί (4) χρόνια, έστω και τώρα επιβάλλεται να δοθεί λύση για τους ανθρώπους που δικαιούνται αποζημίωση για τις κατεστραμμένες κατοικίες τους. Οι άδικες ποινικές διώξεις τους δεν πρέπει να εξελιχθούν σε άδικες καταδίκες. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ ΣΤΟ BLENDED SKILLS COMPETITION ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ TEF : TOURISM EDUCATION OF THE FUTURE

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

admin2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies