Μεσσηνίας

Ο Τζαμουράνης στην Ανθοκομική: «Η έκθεση πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα!»

Τη 10η Ανθοκομική έκθεση στο Πάρκο Σιδηροδρόμων επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη, κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μετά» ζητεί την εκτεταμένη αναβάθμιση της διοργάνωσης, δηλώνοντας ότι «ο τόσο ωραίος θεσμός της Ανθοκομικής έκθεσης πρέπει να κάνει επειγόντως το επόμενο βήμα». Και εξήγησε ότι η Ανθοκομική πρέπει να αποτελεί το έναυσμα και το επίκεντρο μίας από τις μεγάλες, μητροπολιτικές γιορτές που οφείλει να διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο την ουσιαστική ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, της φύσης, των καλλιεργειών και της πολιτισμικής μας ταυτότητας. «Η σημερινή δημοτική αρχή δεν κατάφερε να δώσει στην έκθεση το σύγχρονο προφίλ και -κυρίως- την εμβέλεια που θα ταίριαζε στην Καλαμάτα και το μέλλον της» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος σχολίασε μάλιστα ότι ακόμα και σημαντικές έννοιες όπως η «βιοποικιλότητα», στην οποία υποτίθεται ότι είναι αφιερωμένη η φετινή Ανθοκομική, χρησιμοποιούνται ως συνήθως προσχηματικά – χωρίς βάθος και τελικά χωρίς αντίκρισμα, στην πόλη, στην περιοχή και στους πολίτες. «Η εμβέλεια και η ποιότητα των εκδηλώσεων αυτών δεν μπορούν πια να περιορίζονται στην απλή αντιγραφή παλαιότερων πρακτικών, με μικρές και δειλές προσθήκες. Αντίθετα, πρέπει να στοχεύουν ξεκάθαρα στην ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, στην προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο» σημείωσε επίσης ο κ. Τζαμουράνης και κατέληξε:
«Χρειάζεται οργάνωση, εμπειρία και σχέδιο, ώστε ο προορισμός “Καλαμάτα και ενδοχώρα” να ενοποιηθεί οργανικά και να προβληθεί παντού, με όλα του τα πλεονεκτήματα. Αλλά χρειάζεται και λίγη παραπάνω φαντασία! Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι οι κολοκυθανθοί είναι ένα βρώσιμο λουλούδι: ένα εξαιρετικό πιάτο της τοπικής μας κουζίνας. Και ότι η άγρια αγκινάρα, για την οποία είμαστε τόσο περήφανοι, είναι ο ανθός του φυτού… Γιατί όλα ετούτα (και άλλα πολλά) να παραμένουν ακόμα “μυστικά για μυημένους” και να μην είμαστε κυριολεκτικά διάσημοι για αυτά; Αυτός είναι ο στόχος του δικού μας προγράμματος για το αύριο του Δήμου Καλαμάτας».

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές | Δημήτρης Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

admin2020

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα υποδέχθηκε η Πύλος

admin2020

“Γιασεμιά cafe-restaurant” στην Βελίκα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies