Μεσσηνίας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός (WRO) STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου

Για το σχολικό έτος 2022-2023, η προκριματική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού (WRO) STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου με θέμα «Έξυπνες πόλεις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 “Εκπαιδευτήρια Μπουγά” στην Καλαμάτα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός wrohellas.gr αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέπτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και ως εκ τούτου διαμορφώνονται διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προπονητών τους: σχηματίζουν ομάδες (teamwork), μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking), εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής engineer thinking), αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προτείνουν λύσεις (problem solving). Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου με θέμα «Έξυπνες πόλεις» την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» στην

Καλαμάτα με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
10:00-10:30: Προσέλευση-Εγγραφές
10:30-11:00: Ομιλίες
11:00: Έναρξη αξιολόγησης κατηγορίας Open Δημοτικού
11:00: Έναρξη αξιολόγησης Ποδόσφαιρο 2×2
11:00: Έναρξη αξιολόγησης Α-Δ Δημοτικού
11:30: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα Αρχάριοι
11:00-12:30: Κατασκευή/Δοκιμές Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι
12:30-13:00: Έναρξη αξιολόγησης Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι

Σχετικές αναρτήσεις

«ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

admin2020

Η ομιλία του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση

admin2020

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με αντιπροσωπεία από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΣΚΛΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies