ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Παρέμβαση Κελλάρη: «Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή να πάψει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους

Παρέμβαση Κελλάρη Γιάννη στο Πε. Συ. 27-3-2020. «Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή να πάψει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και να πάρει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε όλες τις Υπηρεσίες, σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες»
Αν είναι μια φορά αντεργατική η πολιτική της Περιφερειακής αρχής Νίκα στην Πελοπόννησο, όπως αυτή εκφράστηκε με την απόρριψη των αιτημάτων των εργαζομένων της Περιφέρειας στην συνεδρίαση του Πε.Συ. πριν από δύο μήνες, με την στήριξη τότε και της παράταξης της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Τατούλη, είναι χίλιες φορές πιο ανθυγιεινή και επικίνδυνη η πολιτική της σήμερα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού!!
Αντί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και του κοινού που προσφεύγει σε αυτές, το μέλημα τους είναι να συνεχίσει να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή, λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα!!!
Μόνο πέντε από τα 46 θέματα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν επείγοντα. Από τα υπόλοιπα, πάνω από 20 δημοπρατήσεις έργων που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, που σημαίνει ότι εργάστηκαν δεκάδες εργαζόμενοι για να τις ετοιμάσουν. Πολλοί περισσότεροι θα εργαστούν για να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν! Τι θα πάθαιναν άραγε οι εργολάβοι αν αυτά προχωρούσαν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αφού όπως όλοι εκτιμούν η κατάσταση για τις επόμενες δύο –τρεις βδομάδες στη καλύτερη περίπτωση θα είναι κρίσιμη;
Μήπως είναι επείγον για την περιφέρεια να επιβληθεί τώρα το χαράτσι των 100 και 200 ευρώ στα σωματεία και τους λαϊκούς φορείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αμφιθέατρο της Π.Ε. Μεσσηνίας;
Συνάδελφοι είναι φανερό ότι η περιφερειακή αρχή λειτουργεί σαν στυγνός εργοδότης, που δεν νοιάζεται για την υγεία των εργαζομένων αλλά και του κοινού που θέλει να εξυπηρετηθεί από το κράτος.
Παρομοιάζει τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους της περιφέρειας σαν μονάδες πρώτης γραμμής, όπως είναι οι υγειονομικοί, ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας, αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών και θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Καταφεύγει σε μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκράτησης τρομοκράτησης των εργαζομένων στην ΠΕ Μεσσηνίας, όπου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οι εργαζόμενοι, το σωματείο τους, οι προϊστάμενοι και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης εφαρμόζουν ένα σχέδιο επαρκούς λειτουργίας των υπηρεσιών και ταυτόχρονα μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών και αποφυγής της διασποράς της πανδημίας.
Η Περιφερειακή αρχή αντί να εφαρμόσει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες αντίστοιχα μέτρα προστασίας, χωρίς να παίρνει υπόψη της ούτε καν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους που ακολούθησαν για μείωση-ελαχιστοποίηση του προσωπικού, ούτε τις οδηγίες των ειδικών για μείωση των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού, απεναντίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των πολιτών που προσέρχονται στις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί και προβοκατόρικες και χαφιέδικες μεθοδεύσεις για να σπιλώσει τους εργαζόμενους.
Χθες δώσατε εντολή όλοι οι εργαζόμενοι να είναι στις υπηρεσίες τους, αφήνοντας υπονοούμενα ότι το είχαν «σκάσει»! Σήμερα διατυμπανίζετε παντού για χορήγηση μόνο νόμιμων αδειών! Καθημερινά βγάζετε στην δημοσιότητα παρουσιολόγιο εργαζομένων! Τι είναι αυτό; Δεν είναι σπίλωση εργαζομένων;
Αντί να απαιτήσετε να γίνουν στοιχειώδεις έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε σουπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες, στιβαγμένοι σε πολλές περιπτώσεις, ο ένας πάνω στον άλλον, κάνετε έλεγχο στο «απουσιολόγιο» των υπαλλήλων!
Ενώ έχουν καταγγελθεί σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στον ΚΔΑΥ στην Τρίπολη, όπου δεκάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανάμεσα σε χιλιάδες τόνους σκουπίδια και υπολείμματα, που κυκλοφορούν εκατοντάδες ποντίκια, ένα χώρο που είναι υγειονομική βόμβα για την διασπορά του κορονοϊού, η Π.Α. αναλλώνει την παρέμβασή της επισκέψεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας για να τονώσει το ηθικό των εργαζομένων!. Δεν λέμε να μην πάτε και στα νοσοκομεία και όπου εσείς νομίζετε. Όμως οι άνθρωποι εκεί που δίνουν έναν σκληρό αγώνα καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις φρόντισαν να το απαξιώσουν, ζητούν απεγνωσμένα μέσα, προσωπικό και όπλα για να συνεχίσουν τον τιτάνιο αγώνα τους, δεν χρειάζονται μόνο επισκέψεις, καλά λόγια και παραινέσεις!
Σας καλούμε λοιπόν στην επόμενη επίσκεψή σας να έχετε μάσκες και γάντια να τους δώσετε!
Συνάδελφοι μέσα σε αυτές τις συνθήκες που είμαστε δεν μπορεί παρά το περιφερειακό συμβούλιο να προσαρμόσει την λειτουργία του στα απολύτως επείγοντα και σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και τις άμεσες ανάγκες για την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων που πλήττονται μέσα σε αυτή την κατάσταση. Περισσότερο είναι ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.
Όλα τα υπόλοιπα κατά την γνώμη μας μπορούν και είναι επιβεβλημένο να περιμένουν. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα νομιμοποιήσουμε από την πλευρά μας, καμία εκφυλιστική διαδικασία.

Η λαϊκή συσπείρωση καλεί το Πε.Συ. να αποφασίσει:
• Με βάση το σχέδιο που κατέληξαν στην ΠΕ Μεσσηνίας, να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/3/20 όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις ΠΕ και την έδρα, σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις επιστημονικές οδηγίες, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού .
• Να δοθεί προτεραιότητα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν σχέση με την πρόληψη και την προστασία από το νέο κορονοϊό, των υποστηρικτικών μηχανισμών λειτουργίας κοινωνικών υποδομών επιτήρησης, ελέγχου των μέτρων κτλ
• Να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού στα γραφεία , για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και την εξασφάλιση εφεδρειών εργαζομένων στην περίπτωση που εμφανιστεί οποιοδήποτε κρούσμα
• Άμεση πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στις ΠΕ που δεν υπάρχουν
• Να γίνει άμεσο κάλεσμα στους πολίτες να απευθύνονται στις υπηρεσίες μόνο για επείγοντα ζητήματα και μόνο μέσω τηλεφωνικών ή ηλεκτρονικών μέσων
• Να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους της Περιφέρειας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ)
• Σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων εργασίας της Περιφέρειας, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση ή να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας
• Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού

Σχετικές αναρτήσεις

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας: Κατασχέθηκαν -58- γραμμάρια κοκαΐνης

admin2020

Sold out το Παραδοσιακό πανηγύρι στου Χανδρινου

admin2020

18 χρόνια ” Εθελοντισμός για όλους” από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies