Μεσσηνίας

«Παρουσία Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στην απονομή βραβείων του «Athena Internasional Olive Oil Competition”»

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην τελετή απονομής βραβείων του 8ου ετήσιου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena Internasional Olive Oil Competition”, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Ο 8ος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, από 4 έως 5 Μαΐου 2023 και συμμετείχαν σε αυτόν 525 δείγματα ελαιόλαδων από 23 χώρες.
Ο παραπάνω διαγωνισμός έχει παγκόσμια εμβέλεια, με κριτές σημαντικές προσωπικότητες από 15 χώρες και στόχο την προώθηση και προβολή του ελληνικού ελαιολάδου.
Τα ελαιόλαδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακρίθηκαν λαμβάνοντας πενήντα ένα (51) βραβεία. Ειδικότερα τα βραβεία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας αναλύονται σε δεκατέσσερα (14) χρυσά, είκοσι (20) ασημένια, δεκαέξι (16) χάλκινα και ένα (1) διπλό χρυσό.
Κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης σε παρέμβασή του ανέφερε την βαρύτητα του διαγωνισμού στην προώθηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της χώρας μας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού η ποικιλία κορωνέικη, που καταλαμβάνει το 92 % των ελαιώνων της Μεσσηνίας, καλλιεργείται ανά τον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ποιοτικά ελαιόλαδα, λαμβάνοντας διεθνείς διακρίσεις. Συνεχίζοντας την παρέμβασή του ανέφερε ότι ως χώρα καταναλώνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή παγκοσμίως σε ελαιόλαδο, ενώ στο σύνολο της κατανάλωσης λιπαρών ουσιών παγκοσμίως, το ελαιόλαδο κατέχει μόλις το 1,8%. Το γεγονός αυτό δείχνει την ανάγκη αύξησης της κατανάλωσης του υγιεινού αυτού προϊόντος, μέσω της προβολής και προώθησής του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο ανάδειξης φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων της Περιφέρειας και τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακοινώνει ότι, ο 9ος διεθνής διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σπάρτης, τον Απρίλιο του 2024, στο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου.
Επισυνάπτεται : Λίστα βραβείων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies