Μεσσηνίας

«Παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα & Αναπτυξιακών Νόμων Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ενημερωτική ημερίδα για το αβοκάντο»

Παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στο πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΒΟΚΑΝΤΟ – μια καλλιέργεια που διαρκώς επεκτείνεται». Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, ύψους 99.200 €, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου, και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας.
Η επιλογή των επιδεικτικών αγρών πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της υπεύθυνης του προγράμματος Δρος Τζατζάνη κατά το προηγούμενο έτος. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στους παραγωγούς φυτά Αβοκάντο, Μάνγκο, Λίτσι και Αννόνα Τσεριμόγια διαφόρων ποικιλιών, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων με την παράδοση και επιλεγμένων ποικιλιών Μακαντάμια. Τις επόμενες ημέρες η επιστημονική ομάδα θα επισκεφτεί για τρίτη φορά τους πιλοτικούς αγρούς για αξιολόγηση και παροχή συμβουλευτικής και συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24/7 θα βρίσκεται στην Σκάλα Λακωνίας, την Τρίτη 25/7 στην Καλαμάτα και την Τετάρτη 26/7 στην Τριφυλία.
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξοικειωθούν με τις νέες αυτές καλλιέργειες, με πολλαπλά οφέλη, όπως η ανασυγκρότηση της γεωργίας, η προώθηση των υποτροπικών ειδών ως εναλλακτικές καλλιέργειες και η είσοδος νέων προϊόντων υψηλής αξίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Ο αγώνας για Play-offs Πάμισος BC – Α.Σ.Κ. Άρης Σκάλας

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα στην Καλαμάτα

admin2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies