ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ Μαχητική απάντηση στην Καλαμάτα

Μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και στο νομοσχέδιο – έκτρωμα έδωσαν την Παρασκευή τα σωματεία εργαζομένων Οικοδόμων, Τροφίμων, ΔΕΥΑ, Επισιτισμού-Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και άλλοι φορείς με κινητοποίηση στην Καλαμάτα.

 

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην πόλη στέλνοντας καθαρό μήνυμα: «Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα!». «Κάτω τα χέρια απ’ το οχτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο!».

 

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Άρης Κομπότης, γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας.

 

Ο Α. Κομπότης τόνισε μεταξύ άλλων πως «απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, συμμετέχουμε στις διαδικασίες τους, προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση τη μέρα ψήφισης του στη Βουλή. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο».

 

Ο Π. Καράμπελας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στο στόχαστρο του εργατικού κινήματος δεν πρέπει να μπει μόνο το νομοσχέδιο που έρχεται αλλά όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουμε μαζικά ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και την εργοδοσία».

 

Τα σωματεία έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες στην προετοιμασία της απεργιακής απάντησης στους χώρους δουλειάς.