Μεσσηνίας

ΠΟΙΗΤΗΣ Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ

Σε μία συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στον διακεκριμένο Έλληνα ποιητή της Κύπρου Κυριάκο Χαραλαμπίδη, η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, ονομάστηκε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου σε «Αίθουσα Κυριάκου Χαραλαμπίδη», παρουσία του ίδιου του ποιητή.
Στην τιμητική εκδήλωση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δια ζώσης τον πολυβραβευμένο ποιητή, ποιήματα του οποίου περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία και να συνομιλήσουν μαζί του για τη ζωή και το έργο του.
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελισάβετ Σταθοπούλου καλωσορίζοντας τον κ. Χαραλαμπίδη στο σχολείο, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του και μίλησε για τις δράσεις της σχολικής μονάδας αναφορικά με την Κύπρο. Αφού σημείωσε τη σημασία της παρουσίας του ποιητή στο σχολείο του απένειμε τιμητική πλακέτα.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Στραβόλαιμος, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, καλωσόρισε τον κ. Χαραλαμπίδη στο 1ο Γυμνάσιο και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι πάντα παρούσα και αρωγός σε πνευματικές εκδηλώσεις των σχολικών μονάδων. Ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου Γιώργος Δαβίλλας αναφέρθηκε στην πολύπαθη Κύπρο, προτρέποντας τους μαθητές να μελετήσουν την ιστορία της.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιος Οικονομίδης.
Ακολούθως, ο ποιητής μίλησε σε μαθητές και καθηγητές για το ποιητικό του έργο, τα στοιχεία που του έδιναν έμπνευση να γράψει κάθε φορά, τους πνευματικούς ανθρώπους που γνώρισε και τη συμβολή τους στην αναγνώριση του έργου του, ενώ χαρακτήρισε «λεβεντιά την ανακήρυξη της αίθουσας με το όνομα ενός Έλληνα ποιητή της Κύπρου». Μαθητές του Ρητορικού Ομίλου του σχολείου απήγγειλαν ποιήματά του και του απηύθυναν ερωτήσεις ενώ απήγγειλε και ο ίδιος ποιήματά του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του πρακτικού ονοματοδοσίας και την αποκάλυψη της πλακέτας στην αίθουσα από τον κ. Οικονομίδη και την κ. Σταθοπούλου.
Παρέστησαν επίσης στην εκδήλωση, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μανώλης Στεργιούλης, ο γιος του ποιητή Ρήσος Χαραλαμπίδης και εκπαιδευτικοί άλλων σχολικών μονάδων.

Σχετικές αναρτήσεις

Παράσταση νίκης από τον κόσμο στην προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στο Διαβολίτσι

admin2020

Ενθουσιώδες το κοινό στην ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στην Ανδρούσα

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε όλοι να μπορούμε να εργαζόμαστε από εδώ, με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies