Μεσσηνίας

Πραγματοποιήθηκε η Πολιτική εκδήλωση – Τις πολιτικές εξελίξεις και το ΕΣΥ

Την Τετάρτη 14-12-2022 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου REXστην Καλαμάτα, πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας, με ομιλητές τον Βουλευτή Αρκαδίας και Αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠέννυΔαλαμπούρα με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με νέους όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την έλλειψη στέγης, το πρόβλημα της ανεργίας, των χαμηλών μισθών που αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω εξέλιξη και διαμονή τους στην χώρα και των ναρκωτικών που δυστυχώς λειτουργούν ως γάγγραινα στα σωθικά της κοινωνίας. Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την κοινωνική κατοικία μέσω τηςορθής αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης που δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει με αδιαφάνεια σε κολλητούς και ημετέρους, στα κίνητρα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και την ανάγκη καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών με ενεργές πολιτικές.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεμέλη του Ιατρικού Συλλόγου οι οποίοι παρέθεσαν τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της περίθαλψης.Υποστελέχωση, εξοντωτικές εφημερίες, υπερφορολόγηση, ανισοκατανομή προσωπικού μεταξύ Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, πλήρης έλλειψη Εθνικού Σχεδίου. Υπογραμμίστηκε ότι με τον πρόσφατο νόμο η Νέα Δημοκρατία κατήργησε στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετατρέποντας ουσιαστικά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν προς εκμετάλλευση της ιδιωτικής αγοράς.

Κατά την εκδήλωση διατυπώθηκε η ρητή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για κατάργηση του εκτρώματος του νόμου της ΝΔ για το ΕΣΥ και η άμεση ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ο Γραμματέας την Ν.Ε Μεσσηνίας κ. Γιάννης Νικολακόπουλος καυτηρίασε την πρόσφατη παρουσία τηςΑν. Υπουργού Υγείαςκας Μ.Γκάγκαστο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι νεκροθάφτες της δημόσιας υγείας ήρθαν να φωτογραφηθούν νομίζοντας ότι βρίσκονται στα προσφιλή τους πανηγύρια, υποτιμώντας τους πολίτες και τα χιλιάδες άλυτα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων και της Μεσσηνίας, απορούμε με την απάθεια των ιατρών που πρόσκεινται στην ΝΔ. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση το έγκλημα εις βάρος του ΕΣΥ, είναι έγκλημα εις βάρος των πολιτών και θα τιμωρηθεί στις κάλπες».

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με κεντρικό μήνυμα «ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ» που κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 11ης Δεκεμβρίου το οποίο είναι δημόσια προσβάσιμο για διαβούλευση στοhttps://digitalsociety.gr/programma/

Πραγματοποιήθηκε ειδική μνεία στο σκέλος της ανάγκης θεσμοθέτησης προστασίας της πρώτης κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια. Της άμεσης χορήγησης δυνατότητας ρύθμισης σε 120 δόσειςτων οφειλών σε ΔΟΥ/ΕΦΚΑ.Της χορήγησης δικαιώματος στον δανειολήπτη να προηγείται στην εξαγορά του δανείου του στην ίδια τιμή που αυτή θα αγοράζονταν από fund,μια διαδικασία που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στην χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δημιούργησε τα φαινόμενα Πάτση σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Κύπρος.

Τέλος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις διατυπώθηκε πως όποιες κηλίδες προκύπτουν από ιδιωτικά ζητήματα προσώπων που χρησιμοποίησαν τον χώρο ως όχημα για την προσωπική τους ανέλιξη δε θα αμαυρώσουν την πορεία της παράταξης στο δρόμο προς την δημοκρατική ανατροπή του παρόντος πολιτικού σκηνικού.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

admin2020

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies