Κορίνθου

Προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε στην Π.Ε. Κορινθίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Προγραμματικές συμβάσεις έργων στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού 677.080 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργου Οικονόμου, καθώς και της εντεταλμένης για θέματα Πολιτισμού συμβούλου Αθηνάς Κόρκα- υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις α) για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων και υποδομών στο Σκοπευτήριο Κορίνθου με προϋπολογισμό 107.880 ευρώ, β) για την ανακαίνιση και ανακατασκευή των μαγειρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με προϋπολογισμό 532.000 ευρώ και γ) για την προμελέτη ηλεκτροφωτισμού στο κάστρο του Ακροκόρινθου με προϋπολογισμό 37.200 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και συμπληρωματική σύμβαση 72.820,85 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κατά την παρουσία του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνεργασία και συναντήσεις με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ ακολούθησε συνάντηση του Π. Νίκα με εκπροσώπους από σχολές οδηγών, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη καλής συνεργασίας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο σχετικής απόφασής του, οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των 5 Π.Ε. θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ εξετάσεις για άδειες οδήγησης θα γίνονται σε υποψήφιους από την οικεία Π.Ε. Σε κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης των υποψηφίων οδηγών σε άλλη Π.Ε. θα ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής και ο περιφερειάρχης, όπως σημείωσε.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, σχετικά με την μελέτη για το παραλιακό μέτωπο στο Βραχάτι, καθώς και για ένα πλέγμα δημοτικών δρόμων στην περιοχή του Ζευγολατιού.

Τέλος, ο Π. Νίκας συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας με εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες, στην Κόρινθο, σχετικά με ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του εν λόγω Κέντρου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies