Μεσσηνίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 1ης και 3ης -7-2023

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει το Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών για το Σάββατο 1/7/2023/2023 ως ακολούθως:
Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στην τοπικές κοινότητα : Καρποφόρας ( τοπικός ψεκεσμός στην περιοχή Σουρνίκα ) .
Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Δολών, Μεθώνης, Κορώνης, Σταυροπηγίου, Λυκοτράφου, Κέντρου, Ευαγγελισμού, Λεΐκων, Νεοχωρίου Λεύκτρου και Πανιπερίου. Σπιταλίου, Νέας Κορώνης, Χαρακοποιού, Αβίας, Καλογερρόραχης, Παππουλίων, Πλατάνου, Μεσοχωρίου, Φοινίκης, Μηλίτσας, Μάδαινας και Καλαμάτας( Εκατέρωθεν Λακωνικής, Ρίζα, Βαθύ Λαγγάδι, Γιαννιτσάνικα, Μελισσοπούλες ).
Για την Δευτέρα 3/7/2023 ως ακολούθως: Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Βουναρίων, Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου. Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες : Δολών, Μεθώνης, Σταυροπηγίου, Λυκοτράφου, Ευαγγελισμού, Λεΐκων, Νεοχωρίου Λεύκτρου και Πανιπερίου, Νέας Κορώνης, Χαρακοποιού, Αβίας, Παππουλίων, Πλατάνου, Μεσοχωρίου, Φοινίκης, Μηλίτσας, Μάδαινας και Καλαμάτας( Βορίως της οδού Λακωνικής, Γιαννιτσάνικα και Σκουπιδότοπος ).

Επισημαίνουμε ότι:
1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του Προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
3. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
4. Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού.
5. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
6. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
7. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
8. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη
Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλέφωνα 2721366524 και 2721366522 και στα email akrassakopoulos@pe-messinias.gr, ekarioti@pe-messinias.gr .

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά ξέσπασε στο Κορυφασιο

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies