ΜεσσηνίαςΟικονομία

Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. επί της τρίτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Προς
1. Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Οικονομικών
2. Τον κ. ΘόδωροΣκυλακάκη
Υφυπουργό Οικονομικών
3. Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Αθήνα
Κοινοποίηση:
1. Πρόεδρο Κυβέρνησης Ελληνικής Δημοκρατίας
2. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
3. Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων
4. Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
5. ΕΣΕΕ
6. Ομοσπονδίες
7. Εμπορικοί Σύλλογοι Μέλη μας
8. Αντιπρόσωποι Ο.Ε.ΕΣ.Π.
9. ΜΜΕ

Θέμα: Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. επί της τρίτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), πιστεύει ότιτα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και κρίνονται ιδιαίτερα θετικά. Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. προσπαθώντας να συμβάλλει και εκείνη στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που έχουν επέλθει οι επιχειρήσεις έχει να προτείνει τα εξής :
1. Η ένταξη των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης να μην εξαρτάται μόνο από τον κύριο ΚΑΔ αλλά και από τους δευτερεύοντες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πολλοί συνάδελφοι θα μείνουν εκτός.
2. Χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ειδικού σκοπούσε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα που αφορούν σε τραπεζικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείων από αυτές.
3. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τις επιταγές που λήγουν τους μήνες που ακολουθούν, ώστε να γίνει άμεσα μεταφορά της ημερομηνίας λήξης τους. Επίσης να διευκρινιστεί τι προβλέπεται για τις επιταγές μέσω των οποίων έχουν δοθεί προκαταβολές για προϊόντα που έχουν ήδηπαραγγελθεί, οι οποίες ίσως ακυρωθούν ή η παράδοσή των προϊόντων αυτών μεταφερθεί μεταγενέστερα.
4. Το επίδομα ύψους 800 ευρώ, για την κάλυψη αναγκών για ενάμισι μήνα, είναι λίγο για τους επιχειρηματίες που δεν μπορούν να επιβιώσουν.
5. Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις δόσεις από την αρχή του έτους και λόγω ειδικών συνθηκών αυτές να επιδοτηθούν απευθείας από την κυβέρνηση.
6. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων, έως 31Δεκεμβρίου 2020.
7. Παρέμβαση της κυβέρνησης στις τράπεζες για γενικό πάγωμα στα δάνεια των επιχειρήσεων που πλήττονται, νέα κουρέματα και ρυθμίσεις.
8. Αναστολή πλειστηριασμών καταστημάτων και πρώτων κατοικιών των επιχειρηματιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.
9. Χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος του60% του ενοικίου των επιχειρήσεων πουπλήττονται καιεπίσης απαγόρευση εξώσεων επαγγελματικών χώρων αλλά και κατοικιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.
10. Εάν κάποιος επιχειρηματίας αδυνατεί την τρέχουσα περίοδο να ανταποκριθεί στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής του, να μπορεί να αναστείλει την λειτουργία της επιχείρησής του με δήλωσή του στον λογιστή, ώστε να μπορεί και εκείνος να υπαχθεί στα μέτρα στήριξης.
11. Έκτακτη βοήθεια 5.000 ευρώ για πάγιες υποχρεώσεις της επιχείρησης και της κατοικίας του αυτοαπασχολούμενου, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη πέραν των ήδη υπαρχόντων
12. Παράταση υποβολής αίτησης Α21 σχετικά με το επίδομα παιδιού.

Θεωρούμε ότι οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε και θα βοηθήσουν τους συναδέλφους μας να εξέλθουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από την δύσκολη κατάσταση που ομολογουμένως βιώνουν.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς

Αντώνιος Καλοθέου

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies