ΕιδησούλεςΠολιτική

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ: Καταψηφίστηκε από 156 βουλευτές – Υπέρ ψήφισαν 143

Απορρίφθηκε από 156 βουλευτές της ΝΔ η πρόταση δυσπιστίας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 143 βουλευτές. 

 

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

 

Με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίαw ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. 

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Στην διάρκεια της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη:

Διαπράξατε ύβρη, έρχεται η νέμεση και μετά η κάθαρση

Πιθανολογώ πως είναι η τελευταία μας αναμέτρηση κατεβαίνω από το βήμα παραδίδοντάς σας όχι μόνο στην κρίση των βουλευτών, των ακροατών του ελληνικού λαού άλλα στην ιστορία.

 

«Διαπράξατε ύβρη. Ξέρετε τι συμβαίνει μετά. Έρχεται η νέμεσις με την λαϊκή ψήφο και έρχεται και η κάθαρση».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αισχρές τις επιθέσεις που δέχεται η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της ο κ. Ράμμος και όπως είπε «αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας εξουσίας που οδηγείται στον εκφασισμό».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως η Βουλή καλείται σήμερα να αποφασίσει εάν είναι με τη Δημοκρατία ή αν είναι με την εκτροπή.

 

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτική – ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά θα κρίνει εάν το πολιτικό μας σύστημα διαθέτει κάποιες κόκκινες γραμμές απέναντι στην εκτροπή.

 

Έκανε λόγο για ιστορική συνολική επιλογή και απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης ρώτησε εάν θα βάλουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το Σύνταγμα και θα καταστήσουν το σκάνδαλο της κυβέρνησης σε «το σκάνδαλο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας συνολικά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε «Μένω σε δύο απλές διαπιστώσεις. Η υπόθεση των επισυνδέσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί».

 

«Οι απαντήσεις μου κρίνονται και από εσάς και από τους πολίτες» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

 

Όπως τόνισε, περιμένει από τον κ. Τσίπρα, «με το υψωμένο δάχτυλο» να καταθέσει τις δικές του απαντήσεις για το διασυρμό της πατρίδας για το δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας.

 

Διερωτήθηκε δε, γιατί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιλαμβάνεται πως αγκαλιάζοντας αυτά τα fake news παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας.

 

«Είστε αφελής ή επικίνδυνος;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

 

Ζήτησε, επίσης, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ερώτημα αν θα γκρεμίσει το φράχτη που έχει κατασκευάσει η κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων στον Έβρο.

 

«Ναι ή όχι; Θα συνεχίσετε να τον κατασκευάζετε;» είπε ο πρωθυπουργός.

 

«Δεύτερο ερώτημα, εξακολουθείτε και σήμερα να καλύπτετε τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών;» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«”Πολάκη είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Αυτά είπε ο κ. Καλογρίτσας. Γιατί δεν του κάνετε μήνυση; Πού πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας. Και δεν τον μηνύετε. Να μας εξηγήσετε τις σχέσεις σας με τη Βενεζουέλα. Χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα έχετε πάρει; » δήλωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το τρίτο ερώτημα.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, έκανε καταλυτική ομιλία, τονίζοντας:

Η πραγματική μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού και την καταθέτει καθημερινά μόνο το ΚΚΕ.

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράζει τη μομφή του προς την κυβέρνηση, καθώς την καταθέτει ασταμάτητα επί 4 χρόνια, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας στη Βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα, όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια», που όλα, όπως σημείωσε, μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

 

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, δεν θα σταματήσει να απαιτεί εξηγήσεις, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων, το οποίο δεν το ακουμπά κανείς στη συζήτηση.

 

Κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του Κόμματος. «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό σε στόχο. Και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος έλεγαν ότι δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό κράτος, όπως την περίοδο της πανδημίας.

 

Ανέδειξε επίσης τη στάση των άλλων αστικών κομμάτων που δίνουν συγχωροχάρτι στο σύστημα και στο κράτος του, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα μόνο για τους εκλογικούς και αποπροσανατολιστικούς καυγάδες, για να κρύβεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το παγόβουνο της εκμετάλλευσης. Επίσης, στάθηκε στη συμφωνία και ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα στρατηγικά ζητήματα και απευθυνόμενος στον λαό και τους εργαζόμενους τους κάλεσε να απορρίψουν το δίλημμα να διαλέξουν ανάμεσα στην αδικία με κυνισμό ή στην αδικία με πόνο ψυχής, αλλά να πάρουν την απόφαση να ξεμπερδέψουν οριστικά με την αδικία, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ψηφίζω «όχι» κατά συνείδηση και δεν απέχω, γιατί η ισότητα στο γάμο δεν υπερέχει της προστασίας της παιδικής ηλικίας.

admin2020

Αυγενάκης: Η ΝΔ ως καθαρά λαϊκή παράταξη με μεγάλο έρεισμα στους αγρότες πρότεινε άμεσα λύσεις για τα αιτήματά τους – Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών

admin2020

H Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ θα κόψει την Πίτα της στο Ξενοδοχείο REX

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies