Μεσσηνίας

Προχωρούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης. Το έργο με τίτλο «Αλλαγή διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Ι.Ε.Ε.Ν.Φ. σε κτίριο δημοτικής βιβλιοθήκης και δημοτικού ωδείου», ξεκίνησε να υλοποιείται αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Σε αυτοψία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για τις εκτελούμενες εργασίες και διαπίστωσε ουσιαστική πρόοδο των εργασιών.


Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ.
Όταν αποπερατωθεί το διώροφο κτίριο, το οποίο διαθέτει στεγασμένους χώρους περίπου 3.000 τ.μ., υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου, θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, την ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων και θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων, μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων. Επίσης, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούν να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των διαφορετικών χρήσεων.
Ένα αναπτυξιακό έργο που έλειπε από την πόλη και τον Δήμο Μεσσήνης υλοποιείται ώστε η πόλη της Μεσσήνης να αποκτήσει έναν πνεύμονα παραγωγής πολιτισμού, που θα προσφέρει πνευματική ανάπτυξη και την ευχέρεια στους πολίτες να απολαύσουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σχετικές αναρτήσεις

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΕ

admin2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies