Μεσσηνίας

Π. Νίκας, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα ανοιχτό παράθυρο της πατρίδας μας σε ολόκληρο τον κόσμο”

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο η Περιφέρεια στηρίζει και οικονομικά, είναι ένα ανοιχτό παράθυρο σε ολόκληρο τον κόσμο -όχι μόνο για την πόλη, αλλά για την Περιφέρεια και όλη μας την πατρίδα”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φετινού 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (14 έως 23 Ιουλίου) και η οποία -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη- δόθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Απριλίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

“Εχω συνείδηση της αξίας αυτού του φεστιβάλ, καθώς έχω συνδέσει τη θητεία μου ως δήμαρχος Καλαμάτας με 13 διοργανώσεις” επισήμανε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι “το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι ένα ανοιχτό παράθυρο σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο για την πόλη, αλλά για την περιφέρεια και όλη μας την πατρίδα. Πρόκειται για μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση, ένα περιφερειακό εγχείρημα καταξιωμένο διεθνώς, όσο λίγοι πολιτιστικοί θεσμοί στην χώρα μας” τόνισε ο Π. Νίκας και συνέχισε:

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουμε με 80.000 ευρώ αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με την πίστωση αυτή να συνδέεται με την εξακτίνωσή του εκτός Μεσσηνίας -και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες- ώστε και άλλες πόλεις της Περιφέρειας να γίνονται κοινωνοί αυτής της σπουδαίας προσπάθειας”. Δήλωσε ακόμα ότι η Περιφέρεια βρίσκεται δίπλα και στο φεστιβάλ και στους σχεδιασμούς του δήμου για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην προσφορά προς την Καλαμάτα και τον συγκεκριμένο θεσμό, τόσο των Θάνου Μικρούτσικου και της Μελίνας Μερκούρη, όσο και του Σταύρου Μπένου που πρωτοπόρησαν στην πολιτιστική ανάδειξη της Καλαμάτας, ανοίγοντας έναν δρόμο “στον οποίον βαδίσαμε και επεκτείναμε όσοι ακολουθήσαμε” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισήμανε και την περιφερειακή πολιτιστική πολιτική την οποία επιχειρεί η νυν υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δηλώνοντας ότι και ο ίδιος είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια αυτή της υπουργού, μέσα από την οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας τόνισε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την υπουργό Πολιτισμού, απευθυνόμενος προς την οποία σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Είναι τεράστιο το έργο που έχετε προσφέρει και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δηλώνω δημόσια, αντίθετα με κάποιους άλλους”.

Στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης στην Αθήνα του προγράμματος του φετινού 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μίλησαν επίσης η υπουργός Πολτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το φετινό 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 του ερχόμενου Ιουλίου και στη διάρκειά του κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Συνολικά 16 παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών και ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με επαγγελματικά σεμινάρια και εργαστήρια ανοιχτά στο κοινό, δράσεις στην Καλαμάτα, αλλά και ευρύτερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με παραστάσεις σε Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιουλίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies