Μεσσηνίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒ/ΚΟ

KEEP DANCING
••
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι παρόν στην πόλη καθόλη τη διάρκεια του έτους!

Δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνει για την περίοδο 2021-22 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KEEP DANCING. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και περιλαμβάνει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα.

Σκοπός είναι η καθιέρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από προσκεκλημένους καθηγητές, η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα γύρω από την τέχνη του χορού καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο σεμινάριο Back to Basics θα επαναπροσεγγίσουμε βασικές αρχές της κίνησης χρησιμοποιώντας το σώμα ως ολότητα, εξερευνώντας νέους τρόπους κίνησης από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Μέσω διάφορων αυτοσχεδιαστικών οδηγιών αλλά και έτοιμου υλικού θα εξερευνήσουμε έννοιες όπως αυτές του άξονα, της ισορροπίας, της μεταφοράς βάρους, της μετακίνησης, της στρέψης και της περιστροφής μέσα σε ροή, δίνοντας έμφαση στις μεταβάσεις και στην σύνθεση όλων των παραμέτρων και δυνατοτήτων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν σφαιρικά τις δυνατότητες του σώματος τους και ακόμα και μέσα από μια απλή κινητική οδηγία να εξασκήσουν την περιέργεια τους προς την αναζήτηση κάτι νέου, προσωπικού, εξελίσσοντας με αυτό τον τρόπο την κινητική τους ταυτότητα.

Η Ιουλία Ζαχαράκη γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Είναι ενεργό μέλος του στούντιο Συν-Κινηση στα Χανιά και εθελόντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania. Από το 2017 ως χορεύτρια συμμετείχε στις παραστάσεις ‘’Cartoon’’ & ‘’Ludum’’ του χορογράφου Anton Lachky (Βρυξελλες), “Family Journey’ με τους DOT504 (Πράγα), “Free At Last” των Danae & Dionysios (Ρόττερνταμ). Tο 2019 δημιούργησε το σολο ‘’Wethericecream Weatheriscream’’ για το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας και το 2020 το site-specific έργο Into the Flux: Jungle στο πλαίσιο ‘’Νέοι Δημιουργοί στην Πόλη’’ του Dance Days Chania. Αυτή την περίοδο, είναι σε έρευνα του σόλο της “Ταγιέρ”και συμμετέχει στην παραγωγή “THE BOX” της ομάδας Cross iMPact.


11 → 12 Δεκεμβρίου 2021
Ιουλία Ζαχαράκη
BACK TO BASICS
——
Πληροφορίες/Εγγραφές
Τηλ. 2721083086
(καθημερινά 16:00 – 20:00)
dance@kalamatafaris.gr
••

Σχετικές αναρτήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

«Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης έργου ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies