Μεσσηνίας

Στήριξη Μαντά στο αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό

Την πλήρη στήριξή του παρέχει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σχετική του Αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κ. Μαντάς αναφέρεται στο μεγάλο γεωγραφικό και πληθυσμιακό εύρος που καλύπτει η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), στην οποία εντάσσεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι τα νοσοκομεία του Ρίου και των Ιωαννίνων που έχουν οριστεί έως σήμερα ως νοσοκομεία αναφοράς, απέχουν μεγάλη απόσταση για πολλούς πολίτες της Πελοποννήσου.

Από την άλλη μεριά και όπως αναφέρει ο βουλευτής, «ο ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Καλαμάτα, 02-04-2020

ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Παναρκαδικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω τη με ημερομηνία 31-03-2020 επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου Παναγιώτη Νίκα, με την οποία αιτείται τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Περιφερειάρχη, στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν μόνο δύο (2) Νοσοκομεία Αναφοράς, ένα στο Ρίο και ένα στα Ιωάννινα. Μάλιστα είναι γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, μια και ουσιαστικά σχετίζεται με την περιοχή που καλύπτουν τέσσερεις (4) Περιφέρειες της χώρας.

O ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβείτε στον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Περικλής Μαντάς
Βουλευτής Μεσσηνίας

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies