Μεσσηνίας

Στην Βαλύρα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Σπυρόπουλος

Συνεχίζοντας την επιτόπια ενημέρωση, ο κύριος Σπυρόπουλος επισκέφτηκε την προηγούμενη Κυριακή την κοινότητα της Βαλύρας και μοιράστηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κύριο Σταύρο Μακρή, τις ανησυχίες του για την υποβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Το πρώτο μεγάλο παράπονο που εξέφρασε ο πρόεδρος ήταν η μη καταβολή της «πάγιας προκαταβολής» που αποτελεί ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση των προέδρων των κοινοτήτων, για να ανταπεξέλθουν στην επίλυση των άκρως αναγκαίων καθημερινών προβλημάτων των κοινοτήτων τους – γεγονός που “δένει” τα χέρια τους και τους θέτει σε καθεστώς ομηρίας απέναντι στην “κεντρική” διοίκηση (Δήμαρχο Μεσσήνης).

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε από κοινού η επικινδυνότητα της υπάρχουσας παιδικής χαράς, στον χώρο της οποίας κόπηκαν βέβαια τα αγριόχορτα – όμως η έλλειψη συντήρησης την καθιστά ακατάλληλη αλλά και επικίνδυνη για τα παιδιά της περιοχής. Αναφορά, επίσης έγινε και στο ρέμα που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, το οποίο γίνεται αποδέκτης σκουπιδιών και άχρηστων υλικών, γεγονός που αποδεικνύεται επιζήμιο τόσο για την αισθητική του χώρου όσο και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής (σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για την περιοχή και τους κατοίκους).

Μεγάλο, τέλος, πρόβλημα αποτελεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κύριου Μακρή, και η έλλειψη έγκαιρης παρέμβασης για την “διαμόρφωση” της κοίτης της Μαυροζούμαινας, η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο (κίνδυνος πλημμυρών).

Χρειάζεται, λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση η εκδήλωση “πάγιου” ενδιαφέροντος έτσι ώστε οι τοπικές κοινότητες να μην εγκαταλείπονται στη μοίρα τους. Θετικό γεγονός αποτελεί η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, αλλά δεν φτάνει. Υπάρχουν και άλλες ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα.
Οι υποσχέσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή μοιράστηκαν αφειδώς… Η υλοποίησή τους;;;
Ακούει κανείς;;;

Σχετικές αναρτήσεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών

admin2020

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: <<Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ >>

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή μετάβαση»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies