ΑρκαδίαςΛακωνίαςΜεσσηνίας

Στη Μεσσηνία αύριο Τετάρτη κλιμάκιο μελετητών, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη Μεσσηνία θα βρίσκεται, αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο των μελετητών και του Γεωργικού Πανεπιστημίου προκειμένου να ξεκινήσει την διαδικασία επιλογής χώρων ανάπτυξης μωρεώνων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επανάκαμψη της σηροτροφίας σε περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι το εν λόγω κλιμάκιο, που θα συνοδεύεται από υπηρεσιακά στελέχη της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, θα επιδιώξει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες εκτάσεων.

Οπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η μελέτη του πιλοτικού προγράμματος τεχνογνωσίας και εξειδικευμένων πρακτικών σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε την πιο πάνω παρουσίαση, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η Περιφέρεια στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με τουλάχιστον 30 στρέμματα ενιαίου χώρου -για την συγκρότηση μωρεώνων- σε κάθε μία από τις τρεις πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες.

“Στόχος μας είναι η παραγωγή μεταξιού πρώτης ποιοτικής κατηγορίας και προς την επίτευξή του η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κινηθεί γρήγορα προχωρώντας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο προκειμένου το εν λόγω ΑΕΙ να αναλάβει, αφ’ ενός την διαδικασία εύρεσης των κατάλληλων χώρων στις 3 Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, και αφ’ ετέρου να επικοινωνήσει, σε συνεργασία με τις οικείες ΔΑΟΚ, τα οφέλη από το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα στον αγροτικό κόσμο των εν λόγω περιοχών” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια θα εισφέρει οικονομικά και για την αγορά φυτωριακού υλικού και για τις εγκαταστάσεις άρδευσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies