Αρκαδίας

Συμβάσεις έργων 3,6 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συνολικού προϋπολογισμού 3.614.000 ευρώ είναι τα έργα για την Αρκαδία τις συμβάσεις των οποίων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 29 και χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα με τους αναδόχους το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ έργο αναβάθμισης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης δια του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, αφορά στην αναβάθμιση της ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, µέσω στοχευµένων επεμβάσεων και βελτιώσεων σε θέσεις μειωµένης οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των επεμβάσεων αυτών προβλέπονται, αφ’ ενός η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήµατα του οδικού δικτύου όπου είτε απουσιάζουν εντελώς είτε λόγω συχνών ατυχημάτων έχουν καταστραφεί και χρήζουν αντικατάστασης, και αφ’ ετέρου η κατασκευή σε στοχευµένες θέσεις του οδικού δικτύου α) αντιολισθηρών στρώσεων κυκλοφορίας και β) κατάλληλων έργων για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήµατα ολισθηρότητας.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, κρίσιµοι άξονες για την εφαρµογή των επεμβάσεων αναβάθµισης της οδικής ασφάλειας στην Αρκαδία είναι οι παλαιές εθνικές οδοί Τρίπολη – Πύργος (ΕΟ 74), Τρίπολη – Σπάρτη (ΕΟ 39) και Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα (ΕΟ 76), καθώς και οι επαρχιακές οδοί Καρκαλού – Δημητσάνα (Επ.ο. 43) και Κιβέρι – Αστρος – Λεωνίδιο – Πούληθρα (Επ.Ο. 14), ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία του επαρχιακου οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της 76ης ε.ο. Μεγαλόπολη – ναός Επικούριου Απόλλωνα, στο τμήμα Ανω Καρυές – Αρχαίο Στάδιο – Επικούριος Απόλλωνας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι με το έργο αυτό διασφαλίζεται η διασύνδεση της Μεγαλόπολης αφ’ ενός με περιοχές της Ηλείας όπως η Ανδρίτσαινα και αφ’ ετέρου με περιοχές της Μεσσηνίας στην ορεινή Τριφυλία και τη Νέδα.

Επίσης, ο Π. Νίκας υπέγραψε χθες και τη σύμβαση με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ έργου οριστικής αποκατάστασης της βατότητας στα σημεία των καταπτώσεων της επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Φαλαισίας, στην περιοχή Φαλαισίας, καθώς και το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου καθαρισμού υδατορεμάτων στην Αρκαδία, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 100.000 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε χθες το συμφωνητικό για την κατασκευή αποθηκευτικού χώρου στο οικόπεδο του Κτηνιατρείου Τρίπολης, όπου προορίζεται να στεγαστεί το κεντρικό αρχείο της Περιφέρειας -ένα έργο με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies