Μεσσηνίας

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας & Κυπαρισσίας κατά της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση κατάργησης του Εφετείου Καλαμάτας και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τον κόπο, τον χρόνο και το κόστος της μετακίνησης των πολιτών, των υπαλλήλων και των Δικηγόρων. Πάγια τακτική της Κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση ή κατάργηση των δομών στην Περιφέρεια που εξυπηρετούν τους πολίτες, και η συγκέντρωση των Υπηρεσιών στα Διοικητικά Κέντρα, ή σε ιδιωτικούς φορείς, είναι η ίδια πολιτική που ασκεί και στον τομέα της Υγείας και αλλού.

Αντίθετα πάγια πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι ότι οι Υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες, ώστε αυτοί να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αντί να βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους, διακινδυνεύοντας την ασφάλειά τους και υποχρεούμενοι σε μεγάλες δαπάνες μεταφοράς, καυσίμων και διοδίων αν λάβουμε υπόψη και την γεωμορφολογία της Ελλάδας και την ανυπαρξία επιλογών μεταφορικών μέσων). Το μέτρο για την πολιτική επιλογή δεν πρέπει να είναι η στείρα εξοικονόμηση κρατικής δαπάνης, (αν υπάρχει και τέτοια στην περίπτωση της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας) αλλά η πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το δικαίωμα της εύκολης προσφυγής στη Δικαιοσύνη αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα των
πολιτών και εξασφαλίζει την πολιτισμένη επίλυση των διαφορών και την εμπέδωση της ισότητας απέναντι στο νόμο, ώστε να απολαμβάνει την ίδια προστασία και αυτός που δεν μπορεί να δαπανήσει χρήματα και χρόνο για τη μετακίνησή του σε άλλο νομό και αυτός που έχει τέτοια ευχέρεια.

Η απαξίωση των δικαστικών δομών στη Μεσσηνία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία, αφού θα αλλάξει τον τόπο κατοικίας όσων απασχολούνται ή εξυπηρετούν τις δομές που θα μεταφερθούν σε άλλο νομό.

H Μεσσηνία έχει τον περισσότερο πληθυσμό από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα στην Πελοπόννησο, με πολύ μεγάλη τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, με διαρκή εγκατάσταση πολιτών και διαθέτει το μοναδικό αεροδρόμιο στην Πελοπόννησο, ώστε να είναι εύκολη η προσέγγιση από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτει ένα καινούργιο Δικαστικό Μέγαρο κόσμημα, του οποίου η ανέγερση κοστίζει πολλά εκατομμύρια, τα οποία η Κυβέρνηση δεν λυπάται να τα διαθέσει για νέα κτίρια αλλού, απαξιώνοντας την υποδομή που υπάρχει ήδη στην Καλαμάτα. Το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, εξυπηρετεί και το Πρωτοδικείο Γυθείου, κάθε βαθμός Δικαστηρίου και Δικαιοδοσίας έχει τη δική του αίθουσα συνεδριάσεων, διαθέτει υπόγεια πάρκινγκ, κυλικείο και βιβλιοθήκες, διαθέτει ράμπες ΑΜΕΑ και ασανσέρ φορείου, και θα έπρεπε να έρθουν σε αυτό και άλλες δικαστικές Υπηρεσίες, αντί να διακοπούν.

Θα πρέπει συνεπώς και τα Ειρηνοδικεία να διατηρηθούν στις περιφέρειες, για την άμεση και οικονομική επίλυση των τοπικών διαφορών, και τα Πρωτοδικεία να παραμείνουν στην Μεσσηνία ως έχουν, και το Εφετείο να παραμείνει και να ενισχυθεί και με άλλες δικαστικές Υπηρεσίες άλλων περιοχών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μας βρει σθεναρά απέναντι της μέσα και έξω από την Βουλή. Καλούμε όλους τους Φορείς της Μεσσηνίας να συμπαραταχθούν με τα δίκαια αιτήματα των Δικηγορικών Συλλόγων της Μεσσηνίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τ. ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ

admin2020

Βαγγέλης Ξυγκώρος νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies