Μεσσηνίας

Συνάντηση Αλέξη Χαρίτση με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας

«Απαιτείται άμεση αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Μεσσηνία μετά την σωρεία σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν»

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στην Καλαμάτα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αφού ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα συνολικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ο Σύλλογος των Μεσσήνιων Μηχανικών ενημέρωσε για το γενικευμένο πλέον πρόβλημα λαθών και σφαλμάτων κατά την προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη την Μεσσηνία, που έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.

Παρά την αναστολή που δόθηκε στην Τριφυλία, εξ αιτίας των λαθών που παρατηρήθηκαν στην συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτησιών, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται πλέον στην Οιχαλία, την Μάνη αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ο Αλ. Χαρίτσης συμφώνησε με το αίτημα των Μηχανικών του νομού για αναστολή της προανάρτησης σε όλους τους δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να επεξεργαστούν σωστά τα απαραίτητα τοπογραφικά και να διορθωθούν αδικίες, ενώ παράλληλα απαιτείται να βελτιωθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής καταχώρησης των ιδιοκτησιών και να καταχωρηθούν σωστά οι δημόσιοι χώροι.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε προ ημερών για το ζήτημα της Τριφυλίας κατόπιν συνεννόησης με τον τοπικό Σύλλογο Μηχανικών. Τους ενημέρωσε επίσης για την επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λιβάνιο συνολικότερα για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία και τους μετέφερε τη βούληση του Υπουργού να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

admin2020

Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

admin2020

Παρουσίασης της νέας ΚΟΙΝΣΕΠ thera+ παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies