Μεσσηνίας

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ»

Συνάντηση πραγματοποίησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος στην Αθήνα με τον πρόεδρο Χαρουτουνιάν Σέρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χατζηνικολάου Παναγιώτη του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Συζήτησαν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνεργασίες που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε θέματα που αφορούν την περιοχή. Το ΕΛΓΟ Δήμητρα έχει παραρτήματα στην Καλαμάτακαι στην Τριφυλία όπου γίνονται σεμινάρια και διάφορες άλλες δράσεις. Πέρα από αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε κάποια ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν στην αρχή του Μαρτίου, όπου θα είναι στη Μεσσηνία ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ στα πλάισια εκδήλωσης για την ελιά και το ελαιόλαδο. Επιπλέον προγραμματίζονται να γίνουν συναντήσεις παρουσία και της ΔΑΟΚ Τριφυλίας όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Π.Ε. Μεσσηνίας σχετικά με την ποιότητα ελαιολάδου, την δακοκτονία, την πιστοποίηση της ταυτότητας της ελιάς Κορωνέϊκης ποικιλίας αλλά και της ελιάς Καλαμών. Ακόμη θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την πιστοποίηση της συκιάς Καλαμών καθώς και ο εμπλουτισμός της εθνικής συλλογής που υπάρχει στο αγρόκτημα στην Εύα. Τέλος ένα άλλο ζήτημα που ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνάντηση αυτή, είναι η πλήρης ψηφιοποίηση της αλυσίδας διακίνησης γάλακτος που έχει ήδη προχωρήσει ως θέμα ο ΕΛΓΟ και το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περιοχή μας. Μια τέτοια εφαρμογή παρακολούθησης της πορείας του γάλακτος από το ποιμνιοστάσιο μέχρι τον καταναλωτή είναι πολύ σημαντική, διότι διασφαλίζει την άριστη ποιότητα γάλακτος ή άλλων προϊόντων.
Θέμα : «Καθαρισμοί – αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις»
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων και των αρδευτικών διωρύγων του ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ.
Παράλληλα αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, υλοποιούνται αυτό το διάστημα κατόπιν συνεννόησης και με την πολιτική προστασία. Οι παρεμβάσεις που έχουν πρόσφατα υλοποιηθεί αφορούν την περιοχή της Αμφειας (χείμαροςΞερίλας) και στο Κουλτούκι στη Μπούκα Μεσσήνης.
Συνεχίζονται επίσης και οι εργασίες κοπής κλάδων και καθαρισμού παρεδάφιας βλάστησης κατά μήκος των οδών αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας.
Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει εργασίες στην 9η επαρχιακή (Ριζόμυλος – Κορώνη), στην 13η επαρχιακή (Κορώνη προς Μεθώνη), στην 7η επαρχιακή (Μεσσήνη – Τρίοδος και Στάσιμο – Αμπελιώνα) και στην 2η επαρχιακή (Προάστειο – Σαιδόνα).

Σχετικές αναρτήσεις

live η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Μελιγαλά

admin2020

Ημίχρονο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-1

eidisoules eidisoules

LIVE Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies