Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας για θέματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών

Συνάντηση εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, του Διονύση Παπαδάτου εκπροσώπου του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, Φώτη Ασημακόπουλου. Αντικείμενο της συνάντησης η υποστήριξη του Δήμου στην προσπάθεια της AgrEco Innovation να χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκός Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIHs).

Η AgrEco Innovation θα έχει ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές προτεραιότητες που προσδιορίζονται στη γεωργία και τη μεταποίηση, βοηθώντας να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιοποίηση. Ειδικά στην περίπτωση της γεωργίας, θα οδηγήσει τις εξελίξεις προς τις κυκλικές οικονομικές προσεγγίσεις, με έντονη έμφαση στις περιβαλλοντικές πτυχές, συμβάλλοντας στη σχετική ανάπτυξη ικανοτήτων στην περιοχή.

Η κοινοπραξία AgrEco Innovation αποτελείται από συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι ειδικοί στον τομέα τους, όπως το ATHENA Research Center, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας: Κατασχέθηκαν -58- γραμμάρια κοκαΐνης

admin2020

Sold out το Παραδοσιακό πανηγύρι στου Χανδρινου

admin2020

18 χρόνια ” Εθελοντισμός για όλους” από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies