Μεσσηνίας

«Συνάντηση στα πλαίσια της μελέτης ανάπλασης «Μαντίνεια – Κιτριές»

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές», αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, υπό τον Αντιπεριφεριάρχη Στάθη Αναστασόπουλο. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών και συγκεκριμένα από τον Δήμο Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος Κουτραφούρης Βασίλης και η διευθύντρια Κουράκλη Παναγιώτα, από τον Δήμο Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Χιουρέας Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Χρηστέας Δημήτρης, ενώ από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα, ο οποίος ωρίμασε μελετητικά το έργο παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης Μουζακιώτης Αναπλ. Γενικός Δ/ντης, Ευαγγελία Καραβασιά Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΒΔ Τομέα και Γιάννης Μπούνδρης, Πολιτικός Μηχανικός ειδικός συνεργάτης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.820.000,00 € και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, σε συνολικό μήκος περίπου 2,5 χλμ., ενώ προβλέπεται και η υλοποίηση συνοδών λιμενικών έργων.
Για το εν λόγω έργο έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με σκοπό την ένταξή του.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης της ολοκληρωμένης πλέον μελέτης, που αφορά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών και της ακτομηχανικής μελέτης, αλλά και την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έκδοση σχετικής απόφασης.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE «The Bacchae by Euripides/ Βάκχες του Ευριπίδη » 4η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

LIVE «Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα » 4η«11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

admin2020

Δείτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πάμισος – Κυπαρισσία

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies