Μεσσηνίας

Συνάντηση στο Διοικητήριο της ΠΕ Μεσσηνίας μεταξύ Περιφέρειας, Συνδέσμου Πυρηνελαιουργών και Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας

Με πρωτοβουλία του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο, στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Στάθη Αναστασόπουλου και του θεματικού Αντιπεριφεριάρχη, κ. Ανδρέα Τσουκαλά, παρουσία του Δ/ντή Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Μανωλέα με τους πυρηνελαιουργούς και τους ελαιοτριβείς Μεσσηνίας.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων την περασμένη ελαιοκομική περίοδο με τον Διευθυντή Ανάπτυξης να αναλύει, πλήρως, το καθεστώς λειτουργίας εκάστου πυρηνελαιουργείου. Οι πυρηνελαιουργοί από την πλευρά τους κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις ενώ, παράλληλα, εξέθεσαν την αντίθεση τους σχετικά με τη μείωση του χρόνου λειτουργίας που τους έχει επιβληθεί στα πλαίσια της τεχνικής ανασυγκρότησης, σχετικά με τον περιοριστικό όρο της μείωσης της λειτουργίας τους κατά 6 ώρες, ημερησίως.

Οι ελαιοτριβείς εξέφρασαν την αγωνία τους για την ομαλή έκβαση των πραγμάτων τη φετινή ελαιοκομική περίοδο. Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους τους φορείς την άμεση κατάθεση των Υπομνημάτων με τις προτάσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Ελέγχου Ελαιουργείων-Πυρηνελαιουργείων στην ΠΕ Μεσσηνίας σε θέματα δημόσιας υγείας. Σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

«Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης έργου ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies