ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΦΟΡΕΙΣ Καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης στη συγκέντρωση των Συνδικάτων – Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες – όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών που τηρούσαν τους όρους προστασίας

Την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Αθήνα, που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και διαδήλωναν με τα επίκαιρα συνθήματα και μηνύματα του Πολυτεχνείου, καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων και μαζικοί φορείς, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες διαδηλωτές.

«Το όργιο αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές από σωματεία και μαζικούς φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή διαδήλωση», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Καταγγέλλουμε, συνεχίζει, «τις συλλήψεις διαδηλωτών και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων μεταξύ των οποίων είναι και μέλη ΔΣ των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ από την Αττική». «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», υπογραμμίζει, «είναι ζωντανό. Γι αυτό και ανυποχώρητα συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη. Καμία κυβέρνηση δεν θα βάλει στο γύψο τους αγώνες μας. Δε θα αφήσουμε τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς να ρημάξουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Ο στόχος τους να χτυπήσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πέρασε».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής τονίζει ότι, «αυτοί που έκαναν λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας στους χώρους δουλειάς, αυτοί που άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγείας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού, επικαλούνται σήμερα τη δημόσια υγεία προσπαθώντας να βάλουν φίμωτρο στους εργαζόμενους και τη νεολαία που διεκδικούν το δικαίωμα σε μόρφωση, υγεία, δουλειά». «Έφτασαν στο σημείο, αναφέρει, να κάνουν προσαγωγές συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνάδελφος Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου, της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ». Απαιτούμε, καταλήγει, «να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες διαδηλωτές. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος και την προστασία της υγείας μας. Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η κινητοποίηση στα Προπύλαια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μεταξύ άλλων και 2 μέλη των ΔΣ των Συλλόγων μας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Γυναικών Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναγωνιστριών και όλων των συλληφθέντων. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, υπογραμμίζουν, «ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός της κυβέρνησης και ενόψει της σημερινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά γιατί με τέτοιο μένος και αυταρχισμό θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και πόσο τους “πειράζει” να υπάρχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που σηκώνουν ανάστημα στη βαρβαρότητά τους».

πηγή video: newsit.gr

https://www.facebook.com/watch/?v=1059562501152621