Μεσσηνίας

«Συνεδρίαση επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος leader»

Σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD/LEADER υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την Πρόσκληση ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER ΕΠΑλΘ (LEADER Αλιείας), η οποία έχει δημοσιευθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.Α.ΟΤΑ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 15η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00. Για το παρόν πρόγραμμα δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.
Οι δικαιούχοι για τις προς ενίσχυση δράσεις μπορεί να είναι:

• αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους, και
• μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται ή που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης για ίδρυση ή εκσυγχρονισμό πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σύμφωνα με την 2003/361/ΕΚ Σύσταση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
Οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται είναι :

Α) Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Μη Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα.
Στο πεδίο εφαρμογής αυτό υπάγονται πράξεις που αφορούν σε:
δράσεις αλιευτικού τουρισμού, επενδύσεις επί του σκάφους, επενδύσεις που στοχεύουν στη μείωση των ρύπων και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των αλιευτικών σκαφών, επενδύσεις που ενισχύουν την αξία και ποιότητα των αλιευτικών προϊόντων, επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια, μεταποίησης προϊόντων αλιείας κλπ).

Β) Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1407/2013 (de minimis).
Υπάγονται πράξεις που αφορούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ίδρυση, εκσυγχρονισμός)
Ενδεικτικά, ενισχύονται: υποδομές διανυκτέρευσης και εστίασης, θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες, εξυπηρέτηση σκαφών, βιοτεχνίες σχετικά με αλιευτικές και θαλάσσιες δραστηριότητες, εμπόριο ειδών σχετικών με την αλιεία και τη θάλασσα κ.λ.π.

Το ύψος της δημόσιας δαπάνης που θα διατεθεί ανέρχεται στο ποσό των 1.024.096,00 € και τα ποσοστά επιχορήγησης θα κυμαίνονται από 50% έως 80%.
Η περιοχή παρέμβασης υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνει συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες των Δήμων: Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας όπως αναλυτικά, περιγράφονται στην πρόσκληση που έχει δημοσιοποιηθεί στο δικτυακό τόπο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.Α.ΟΤΑ www.anmess.gr .

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies