Μεσσηνίας

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου η Επιτροπή για το Βραβείο Φωτέα

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει συνολικά 33 υποψήφια βιβλία για το Βραβείο Φωτέα 2022 – 2023.

Το αντικείμενο στα πιο πάνω βιβλία είναι, 7 ιστορικής φύσεως, 7 πολιτικής, 4 κοινωνικής και οικονομικής, 4 φιλοσοφικής, 7 λογοτεχνικής, ενώ 4 βιβλία εντάσσονται σε διάφορες άλλες θεματικές ενότητες.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βραβείο -με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ- απονέμεται στην μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη της Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα.

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού -με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική-, το οποίο, όσον αφορά τον φετινό διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει εκδοθεί από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2023.

Την Επιτροπή του Βραβείου αποτελούν οι α) Χρύσα Μαλτέζου (ως πρόεδρος)

ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος Ακαδημίας Αθηνών, β) Γιώργος Ανδρειωμένος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γ) Σοφία Καπετανάκη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δ) Νικόλαος Μηλιώνης, μέλος Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί τιμή αντιπρόεδρος Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και ε) Παναγιώτης Νίκας φιλόλογος, περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies