Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής

Ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Τον κύκλο των τριήμερων εκδηλώσεων άνοιξε το μουσικό σχήμα «Της γης ανάσα». Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, προλογίζοντας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και στα μηνύματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα, 76 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 3 Οκτώβρη

-20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου – Προβολή ταινίας «Η μπαλάντα ενός λαού».

Κυριακή 4 Οκτώβρη

-10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων – Κατάθεση Στεφάνων στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης

Έκθεση αρχειακού υλικού

Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του, το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών της αντίστασης στα Υψηλά Αλώνια, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ένας από τους ιστορικότερους χώρους της πόλης. Το καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την πλατεία.

Ο χώρος μετά από δεκαετίες ανοίγει τις πύλες του και διαμορφώθηκε -στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την συμπλήρωση 76 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας- προκειμένου να φιλοξενήσει μία μοναδική έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Οκτώβρη και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης Σχολείων και Συλλόγων κατόπιν επικοινωνίας με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (τηλ. 2610 – 390 – 937).

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που παρατίθενται, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση.

1 / 7