Μεσσηνίας

Σύσκεψη για την εκπόνηση μελετών περιοχών Natura 2000

Το έργο της εκπόνησης Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις περιοχές NATURA της Μεσσηνίας, συζητήθηκε σήμερα 7 Απριλίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλου.
Το έργο υλοποιείται με την εποπτεία του Υπουργείο Περιβάλλοντος& Ενέργειας και έχει σαν σκοπό την εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών διατάξεων που επιφέρει ο ν.4685/2020, στα πλαίσια του οποίου εκτός από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες θα εκπονηθούν ειδικές εκθέσεις και σχέδια διαχείρισης για κάθε περιοχή καθώς και σχέδιο προεδρικού διατάγματος.
Ο μελετητής του έργου, κ. Χλύκας, παρουσίασε τα δεδομένα της μελέτης, όπως έχουν διαμορφωθεί έως τώρα και ενημέρωσε ότι απομένει να διαμορφωθεί, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους, ένα σημαντικό κεφάλαιο, που αφορά τον καθορισμό των ζωνών χρήσεων γης των περιοχών, των επιτρεπτών παρεμβάσεων ανά ζώνη καθώς και τον καθορισμό των όρων και περιορισμών που τυχόν πρέπει να τεθούν, προκειμένου να προστατευθεί – αναδεχθεί το περιβάλλον και ιδιαίτερα το φυσικό περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι των περιοχώντου δικτύου Natura.
Στην τηλεδιάσκεψη κατατέθηκαν απόψεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Μπασακίδης και η Δ/ντρια Πολεοδομίας κ. Αγρίου, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος συμμετείχαν ο Γεν Γραμματέας κ. Τσώνης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες κ. Σταυροπούλου και κ. Τζιβίσκος, από το Δήμο Δυτικής Μάνης η κ. Εξαρχουλέακαι από πλευράς Περιφέρειας η κ. Ρηγούλια της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, οι Δ/ντες ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας κ. Σκούλικας και κ. Παρασκευόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όποιοι όροι και κανόνες τεθούν, μέσα από τις μελέτες που θα εκπονηθούν, θα πρέπει να στοχεύουν σε μια ισόρροπη ανάπτυξη, να λαμβάνουνυπόψητα υφιστάμενα πλαίσια που ισχύουν (Γ.Π.Σ., ΣΧΟΟΑΠ κλπ.) καθώς και την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντοςτης περιοχής μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies