Μεσσηνίας

«Σύσκεψη για την πορεία έργων στις επαρχιακές οδούς 12, 22η και 23η»

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, με θέμα την εξέλιξη έργων στις επαρχιακές οδούς 12η, 22η και 23η.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία των έργων : α) «Βελτίωση -Συντήρηση 12ης Επ. Οδού Αγ. Ανδρέας-Λογγά-Καλλιθέα-Πύλος», προϋπολογισμού 247.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της ΠΕ Μεσσηνίας και β) «Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 22η & 23η Επ.Ο. της Π.Ε. Μεσσηνίας (Τμήμα Ανδρούσα – Καλογερόραχη – Λάμπαινα – Τρίκορφο)», προϋπολογισμού 339.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Όσον αφορά το πρώτο έργο έχει ολοκληρωθεί το μέρος των τεχνικών που προβλέπονταν από τη μελέτη, έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κατολίσθησης με αντίστοιχη διαπλάτυνση της οδού στην περιοχή Μηλίτσας, έχει υλοποιηθεί διαμόρφωση των τάφρων της οδού για μήκος 31 χιλμ. και τέλος έχει κατασκευαστεί επενδυδυμένη τάφρος, μήκους 400 μέτρων με στόχο την ορθολογική διαχείριση της απορροής των ομβρίων υδάτων. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατά θέσεις και τέλος απομένει η εργασία διαγράμμισης και σήμανσης της οδού.

Για το δεύτερο έργο έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτικές εργασίες και η οριζόντια σήμανση και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά έργα που προβλέπονταν.

Ειδικότερα, τελειώνει η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην περιοχή του Λαντζουνάτου και αντιμετωπίζεται η διευθέτηση των ομβρίων με κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ενώ κατασκευάζονται πτερυγιότοιχοι, σε υφιστάμενο τεχνικό έργο για την στερέωση των πρανών της οδού, στην αρχή της 22ης επαρχιακής και μετά τη διασταύρωση προς Αρχαία Μεσσήνη. Τέλος για το έργο αυτό απομένει να υλοποιηθεί η κατακόρυφη σήμανση που προβλέπεται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Σαρδέλης, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ανάδοχοι και οι επιβλέποντες των έργων.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies