Τελικά μια ποινή “χάδι” για τον αστυνομικό που κατέστρεψε την ανθοδέσμη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Με μια απλή επίπληξη αντιμετώπισε η Διοικητική έρευνα της αστυνομίας, τον αστυνομικό των ΜΑΤ που την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατέστρεψε την ανθοδέσμη μιας γυναίκας η οποία ήθελε να την αφήσει στο σημείο όπου έχασε την ζωή του το 15χρονο αγόρι.

Το περιστατικό έγινε στις 6 Δεκεμβρίου και το βίντεο με τη συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνει την επόμενη μέρα, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ότι : «….ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999».

Η Ένορκη διοικητική Εξέταση λοιπόν τελείωσε ( όχι σε δεκαπέντε μέρες βέβαια) και όπως αποκαλύπτει το astinomiko.gr επέβαλλε στον υπαρχιφύλακα «την κατώτερη πειθαρχική ποινή και εκκρεμεί τυχόν άσκηση προσφυγής». Με απλά λόγια, του έγινε μια επίπληξη και μάλιστα ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να την διαγράψει από τον υπηρεσιακό του φάκελο.

Η έρευνα είχε ανατεθεί στον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Γιώργο Γιάννινα, νυν Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, και αφορούσε «την επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στις εικόνες είχε καταγραφεί ο αστυνομικός να καταστρέφει την ανθοδέσμη χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του και να γελά.